Bohyňa pomsty přehled

Bohyňa pomsty https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38577/bmid_bohyna-pomsty-S0Z-38577.jpg 4 4112 4112

Harry Hole série

< 4. díl >

Sympatického nórskeho policajta môžu čitatelia opäť stretnúť v bestselleri Bohyňa pomsty, ktorý v Nórsku zaraďujú medzi najobľúbenejšie romány všetkých čias! Inšpektor Harry Hole vyšetruje lúpež a vraždu, ktoré sa udiali pri bankovom prepade. Zároveň mu osud nadelí i osobné problémy. Stáva sa podozrivý z vraždy svojej expriateľky Anny, ktorú nájdu mŕtvu v jej apartmáne. V osudnú noc sa stretli, aby definitívne potvrdili svoj rozchod. Ráno sa Harry budí s obrovskými bolesťami hlavy a vôbec nič si nepamätá. Keďže bol posledný človek, ktorý mal Annu vidieť živú, podozrenie padá naňho... Kto zabil Annu? A kto je bankovým lupičom a vrahom? Je možné, aby tieto násilné činy vykonala jedna a tá istá osoba?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Sorgenfri , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bohyňa pomsty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (572)

KáťaM.
03.05.2024 2 z 5

Měla jsem s knížkou ten samý problém jako u Sněhuláka - příliš šroubované a zamotané, nereálné. Mátly mě 2 zápletky, motaly se mi dohromady. Interpretace byla skvělá, ty doprovodné zvuky, mně se tenhle nevšední přednes moc líbil, jen bych ocenila, kdyby byly odděleny kapitoly, kolikrát mi došlo až po nějaké době, že se Harrymu něco zdá. Vzhledem k příběhu tuto knížku hodnotím podprůměrně, ale pro milovníky celé série nutnost.

sgjoli
14.04.2024 3 z 5

Stejně jako předchozí díly jsem i Nemesis poslouchala jako audioknihu. A nastala tu nečekaná změna. Zatímco předchozí knihy v sérii jsou namluvené klasicky jako "přečtení textu od začátku do konce, tak jak to autor napsal", došlo tady ke změně a Nemesis byla namluvena v podobě dramatizace. Je to tak o něco zkrácené a posloucháme tak rozhovory mezi postavami, jejichž repliky posouvají děj kupředu.
Nevím, co vedlo autory audioknihy k tomu, aby takto změnili přístup, ale mně to přišlo jako zajímavé osvěžení.
Občas jsem teda nechápala Harryho chování (jakože např. ztratím telefon a nezablokuju si simku?) a v tom závěru mi přišlo, že je to vyřešené nějak moc snadno a rychle, tak trochu moc na náhodu.
Celkově ale mi to ale přišlo docela fajn. Možná to, že to bylo dramatizováno a každou postavu mluvil někdo jiný, tomu dodalo na spádu a větší dynamičnosti.
Jelikož ale z tohoto žánru mám načteno docela dost, pořád se u Harryho nemohu přehoupnout přes průměrné hodnocení. Je to fajn série, fajn hlavní hrdina, ale zatím mne to nemá jak moc překvapit.


MarianP
11.04.2024 4 z 5

Bohyňa pomsty je zamotaná a spletitá detektívka. Nesbo však dokáže písať tak, že sa nestratíte. Dej je pomalý, s množstvom odbočiek a podozrivých je viac ako dosť. Záver je však dostatočne jasný a uzatvára knihu no otvára dvere pokračovaniu iného príbehu....

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (16)

Všichni se ptají, jaký smysl má život, ale nikdo se neptá, jaký smysl má smrt.


V tvém případě není alkohol útěk, nýbrž způsob, jakým sám sebe trestáš.


Žížniví lidé pijí kdekoliv.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Bohyňa pomsty v seznamech

v Právě čtených60x
v Přečtených6 982x
ve Čtenářské výzvě373x
v Doporučených222x
v Knihotéce1 458x
v Chystám se číst636x
v Chci si koupit174x
v dalších seznamech17x