Bohemka je a bude - kniha první (1905-1973) přehled

Bohemka je a bude - kniha první (1905-1973) https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420308/bmid_bohemka-je-a-bude-kniha-prvni-ZKJ-420308.jpg 4 13 13

Bohemka je a bude série

1. díl >

Uznávaný historik českého fotbalu a také na jiných polích osvědčený autor literatury faktu, držitel řady prestižních ocenění, se do dějin jednoho z nejslavnějších českých fotbalových klubů poprvé zapsal roku 2005 jubilejní publikací Zelenobílé století. Historie pražských Klokanů i jejich kouzelného Ďolíčku, které byl a je po víc než sedm desetiletí sám svědkem, ho upoutala tak, že se k ní teď vrací v mnohem rozsáhlejší podobě. V první části klubové kroniky, kterou teď držíte v rukou, zkušený autor zasvěceně a podmanivě provádí čtenáře obdobím od zrození klubu, lety vítězství i porážek, triumfů i pádů, podivuhodných a dramatických příběhů, putování zelenobílého týmu po cestách světem fotbalu, vroubených někdy vavřínem a jindy zase trním, až do roku 1973. Tehdy se Bohemians po tříleté pauze vrátili do nejvyšší domácí soutěže a zahájili vzestup, který v sezoně 1982/83 vyvrcholil dobytím mistrovského titulu a skvělou reprezentací našeho fotbalu v poháru UEFA. O těchto velkých úspěších však už vypráví kniha druhá, která zavede čtenáře až do finiše ligového ročníku 2019/20. Součástí této kroniky 115leté historie je bohatá dokumentační příloha působení Vršovických v domácích i mezinárodních soutěžích i ve státní reprezentaci. Toto dvousvazkové dílo svou šíří a hloubkou záběru v české fotbalové literatuře bez nadsázky zatím nemá obdobu. Příběh zelenobílých Klokanů lze číst jedním dechem a přesto se k němu čtenáři budou stále vracet.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bohemka je a bude - kniha první (1905-1973). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Felsenberg
16.04.2020 5 z 5

Geniální a svým rozsahem ojedinělá kniha mapující historii zelenobílé legendy. Klokanní bible. Podle mne jsou AFK i Bohemians pokračovatelé SK Kotvy a proto by v názvu mělo být 1895.

midloch
03.04.2020 5 z 5

"A my jsme Bohemians, slavný klub vršovický, fandit mu budem vždycky a jenom fanaticky. ..."

Pro mě jako bohemáka naprostá nutnost. Nemá cenu se moc rozepisovat - vše důlžité již bylo napsáno v komentářích pode mnou.

Takže stručne: Nadčasová kniha, bible, kronika. Rozhodně nejde o knížku, kterou budete tahat v batohu a číst v metru. Najdete v ní ale všechno z první části historie vršovických klokanů. Už se těším na druhý díl.


hoesch
08.02.2020 5 z 5

Křičíme z plných plic Bohemka z Vršovic, Bohemka je a bude a my jsme s ní všude. Zeleno Bílo Zelený ---- Zeleno Bílo Zelený.
To je opravdu skvost kniha pojednávající o jednom z našich nejslavnějších fotbalových klubů.
Do detailu popsaná historie, fotografie kresby.
Doporučuji všem čtenářům - fanouškům, chuligánům, rowdies atd.
Stejně tak jako jsem fanatický Klokan uvítal bych knihu o jakémkoliv českém , moravském, slezském, slovenském, rakouském, maďarském , slovinském,chorvatském , rumunském, bosenském, ukrajinském a tak dále klubu.( počátky fotbalu v C.a.K).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bohemka je a bude - kniha první (1905-1973) v seznamech

v Přečtených12x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x