Boh maličkostí přehled

Boh maličkostí
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387380/bmid_boh-malickosti-iqp-387380.jpeg 4 164 164

Kniha medzinárodne oceňovanej autorky zahájila úspešnú edíciu MM a získala si priazeň aj slovenských čitateľov. K 25. narodeninám Vydavateľstva SLOVART vychádza s novou obálkou. Arundhati Roy je indická spisovateľka, scenáristka, politická aktivistka a komentátorka. V roku 1997 debutovala románom Boh maličkostí, za ktorý získala prestížnu Bookerovu cenu. Život bohatej indickej rodiny dotknutej dávno stanovenými a nemennými zákonmi lásky, určujúcimi koho, ako a ako veľmi smie človek ľúbiť, sa navždy zmení v jeden osudový deň roku 1969. Do života dvojčiat – dievčatka Rahel a jej brata Esthu – nečakane vstúpi ich sesternica Sophie, ktorá rodinu navštívi cez vianočné sviatky. Z tejto udalosti sa postupne odvinú tragédie náhodné i úmyselné a dvojčatá uvidia, ako sa ich pokojný život z jedného dňa na druhý osudovo zmení.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The God of Small Things , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Boh maličkostí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

Nofar197
04.03.2024

Ačkoli miluju indickou literaturu, tohle mi prostě nesedlo.

Jenette
05.01.2024 2 z 5

Tohle nebyl můj šálek (indického) čaje. Kniha je krásně napsaná, ale k čemu jsou všechny ty lyrické popisy, když se tam vůbec nic neděje? Doporučuju pro milovníky pomalé literatury, já u toho usínala. Nedočteno.


LadaLil
19.09.2023 4 z 5

Úžasně, čtivě a mistrovsky napsaná kniha. Příběh je silný, místem i dobou nevšední. Nemohu ale říct, že na mě kniha dobře zapůsobila. Zřejmě barvitým vyprávěním ze světa plného hnusu, špíny, strašného zacházení s lidmi v Indii 60. let 20. století, jsem knihu přečetla rychle, ale spíše s určitým rozhodnutím, že už to tedy dočtu, než s opravdovou chutí a radostí. Ale nechci zůstávat v čtenářské bublině stále stejného typu knih a tento román mohu rozhodně doporučit jako zajímavý a neobvyklý.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

1997 - Booker Prize


Kniha Boh maličkostí v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených200x
ve Čtenářské výzvě47x
v Doporučených30x
v Knihotéce90x
v Chystám se číst255x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech13x