Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? přehled

Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534728/bmid_blade-runner-sni-androidi-o-elektri-65fc550414b95.jpg 4 1009 1009

Blade Runner série

1. díl >

Sní androidi o elektrických ovečkách? Ve světě nepříliš vzdálené budoucnosti vyhubila jaderná válka většinu živočišných druhů a část lidstva se přestěhovala na Mars. V pozemských městech život přetrval, ale bez zvířat. Jen málokdo si může dovolit opravdového domácího mazlíčka. Přítulné stvoření však může simulovat umělá náhražka, která je téměř k nerozeznání od skutečnosti. Jejich výrobci konstruují rovněž umělé lidi sluhy a otroky kteří jsou člověku až nebezpečně podobní. Dokonce je jim vlastní touha po svobodě. A dovedou pro ni zabíjet. Proto existuje speciální policie, která má za úkol je replikanty zpacifikovat. Jedním z nejlepších lovců androidů je Rick Deckard. Pak se ale setká se zvláštní dívkou a jeho obvykle jednoznačný úsudek ho nechá na holičkách... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Do Androids Dream of Electronic Sheep? , 1968


Interpreti: Martin Myšička
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (150)

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Velmi zajímavá kniha, která předkládá nelibou vizi budoucnosti a spoustu zajímavých otázek. V čem jsou lidé lepší než roboti ? Jakou má cenu víra o které každý ví, že je podvrh ? Velmi hluboká témata. Bohužel pro mě celkový dojem trošku mírně zmatený závěr, kde se autor pokouší některé z myšlenek prohloubit, ale jde až příliš hluboko a celkově závěr vyznívá celkem otevřeně a nejednoznačně. Někdo má rád mnoho prostoru pro vlastní interpretaci, mně to moc nesedí. Mercerismus mohl být z mého pohledu také rozpracován trochu podrobněji, ztrácel jsem se v tom, co je reálné a co ne. Možná autorův záměr, který jako čtenář úplně neoceňuji.

Nicméně kniha se četla velmi dobře, děj se posouval a náměty k přemýšlení to jen sršelo. Prostředí Země po katastrofické válce je velmi atraktivní. Několikrát mě napadlo při čtení srovnání s Asimovem, který se robotům a jejich psychologii hojně ve svém dílu věnuje.

slasherko
22.02.2024 5 z 5

Práve dočítané.. Idem ešte raz :)


radimch
14.02.2024 5 z 5

Náladové varhany, elektrická ovce, a 6 Nexusů-6 odeslaných na odpočinek. Hrozná doba. Dobrá kniha.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Blade Runner – Sní androidi o elektrických ovečkách? v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených1 331x
ve Čtenářské výzvě98x
v Doporučených85x
v Knihotéce402x
v Chystám se číst419x
v Chci si koupit113x
v dalších seznamech21x