Bible vagíny přehled

Bible vagíny https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485315/bmid_bible-vaginy-dqd-485315.jpg 4 47 47

Průvodce životem s vulvou a pochvou bez mýtů a předsudků. Jen sebejistá a informovaná žena může zodpovědně rozhodovat o svém zdraví: zná totiž své tělo a ví, na koho se obrátit, když něco nefunguje, jak má; dokáže odlišit lži, mýty a polopravdy od faktů; nenechá se vyděsit normálními tělesnými projevy. S pomocí této knihy se přesně takovou ženou stanete! Vybavena desetiletími gynekologické praxe vyráží Jen Gunterová do boje s neinformovaností, přežitými patriarchálními stereotypy, studem a tabuizováním témat, která se ženských pohlavních orgánů týkají. Vysvětluje, že vinu na tom nese nejen historická marginalizace žen, ale i média, farmaceutický a kosmetický průmysl, pseudovědecké „poznatky“, šarlatáni a celebrity usilující o zviditelnění a zisk. Ženy si však zaslouží víc než bludy! Tato spásná kniha odpovědí na malé i velké otázky; je plná porozumění, zkušeností, humoru, laskavosti a zejména vysoké erudice. Už nemusíte hledat na internetu, ptát se kamarádek či zkoušet babské rady. Bible vagíny se stane vaším spolehlivým domácím zdrojem informací: o anatomii, reprodukčním zdraví, menstruačních pomůckách, hygieně, antikoncepci, vaginálním mikrobiomu, pubickém ochlupení, lubrikantech, hormonech, HPV viru, kosmetické vaginální chirurgii, onemocněních, menopauze, sexu... A v neposlední řadě i o tom, jak to vše probrat se svým lékařem. Ať už právě dospíváte a trápíte se tvarem své vulvy, nebo jste po menopauze šedesát a potýkáte se s bolestí při sexu, Bible vagíny bude vaším důvěryhodným rádcem a oporou.... celý text

Pro ženy Literatura naučná Zdraví
Vydáno: , Jan Melvil
Originální název:

The Vagina Bible: The Vulva and the Vagina , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bible vagíny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

sgjoli
18.02.2024 5 z 5

Vyposlechnuto jako audiokniha a asi si to budu muset pořídit i tištěně. Tato publikace přináší souvislý a srozumitelně napsaný text o ženských intimních partiích - beze studu, civilně, velmi obšírně. A znovu zopakuji - srozumitelně, což je podle mne velmi důležité.
Autorka vychází nejen ze svého odborného vzdělání z pozice lékařky, ale i z praxe z rozhovorů s reálnými ženami, které jí prošly ordinací, kdy si tak mohla udělat sama ucelený obrázek o tom, co ženy trápí - nejen z medicínského hlediska, ale i obecně v rámci přístupu ve vztahu lékařka-pacientka. S čím ženy nejčastěji za ní jako lékařkou chodí, o čem se pacientky bojí mluvit, na co se bojí zeptat, o jakých věcech by žena měla v rámci svého těla vědět, ale třeba jí chybí dostatečné informace, atd.
Jak jsem psala, kniha je hodně obšírná, ale přitom psaná tak čtivě a srozumitelně, že si čtenářka nepřipadá zahlcena informacemi a taky si nepřipadá hloupě, že by něčemu nerozuměla. Protože tady je všechno popsané a vysvětlené hodně polopaticky.
Kniha je dělena do různých kapitol a čtenářka má tak možnost vracet se k tomu, co je nejvíce zajímá. Já třeba některé kapitoly poslouchala detailně, hodně pozorně - některé jsem zase spíše přelítla, ale mám možnost se kdykoliv vrátit, když by mne nějaké konkrétní téma zajímalo více, což je skvělé.
Za sebe moc doporučuji. Kniha je hodně poučná a rozhodně stojí za pozornost.

Ternem
24.03.2023 2 z 5

Tady bych řekla název lepší, než obsah.


papada
26.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Výborná kniha pro dospívající dívky. Mně to jako dospělé mnoho nových poznatků nepřineslo, ale co bych za ni dala jako teenager!

Autorka se některým kapitolám věnuje přespříliš (sexuálně přenosné infekce), některé odbývá (antikoncepce, těhotenství a porod), ale ve výsledku pěkně shrnuje všemožná témata týkající se vulvy/vagíny.

Pro mě nejzajímavější informaci - že se už dnes každoroční gynekologická vyšetření obecně nedoporučují - jsem si odnesla z kapitoly 'Prevence a zdravotní prohlídky'. Je zvláštní, že v ČR se tyto kontroly stále jednou ročně doporučují, i když jsou bezpředmětné (pozor, neplést s pravidelnými preventivními prohlídkami jako jsou screeningy, ty naopak smysl mají, např. screening karcinomu děložního hrdla). Ale asi bych se této skutečnosti neměla divit, když se u nás najde ještě dost doktorů, co podporuje zastaralé praktiky typu holení nebo klystýr před porodem. Je vidno, že aktuální postupy lékařské péče v oblasti porodnictví a gynekologie se k nám dostávají s velkým zpožděním.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (5. týden)

30.01.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bible vagíny v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených57x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených2x
v Knihotéce47x
v Chystám se číst104x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech2x