Bez dechu přehled

Bez dechu https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503469/bmid_bez-dechu-GgQ-503469.jpg 5 22 22

Mackenzie Sinclair série

< 2. díl

Mackenzie Sinclairová je opět až po uši v maléru. Lži jejích nejbližších spustily řetězec smrtících událostí a přitáhly k ní pozornost Nejvyšší čarodějné rady, která si Mac předvolala do Vatikánu. Co měla být prostá výpověď, se ale rychle zvrhne v další boj o život a mladá čarodějka musí čelit nejen křivým obviněním zhrzené ženy, ale i vlastnímu zrádnému srdci. Přivolalo na ni totiž temnou kletbu, která zničí samotnou její podstatu, pokud ji rychle nezlomí…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bez dechu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

adela.hol
09.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Mackenzie se ještě nestihla vzpamatovat z událostí prvního dílu a valí se na ni další pohromy. Nejen, že je obviněna z vraždy Charnella a Juliena a nemůže hledat podporu ani u svého zámožného otce, její zlomené srdce, které se po Derekovi stále nezahojilo, na sebe přivolalo temnou kletbu. A pokud včas nepřijde na to, jak kletbu zlomit, stáhne ji do svých spárů a ztratí samu sebe.

Do druhého dílu jsem šla s mírnými obavami. V prvním díle mi Mac jako hlavní hrdinka vůbec nesedla a ačkoliv závěr knihy byl dobře dramaticky vystavěn a připravil si půdu pro pokračování, nebyla jsem si jistá, jestli se mám na co těšit. Díky bohu jsem se mýlila. Nevím, co se stalo, ale Mac se jakoby změnila mávnutím kouzelného proutku a já si pokračování jejího příběhu užila naplno.

Zatímco v prvním díle mi romantická linka přišla velmi slabá, neujasněná, tady jsem si přišla na své. A překvapivě ne s tím, s kým jsem si původně myslela. Do popředí se dostal Kane a z Mac se vlastně stala Sabrina (milovala jsem, když jí tak říkal). Byla to neuvěřitelně vtipná hate to love linka, kdy se do sebe strefovali jednou lepší hláškou, než druhou a za nic na světě nechtěli vidět to očividné. Když už to skoro viděli, vždycky jeden z nich ten jejich moment zkazil. A pokud to nepokazili oni dva, postaral se o to Domenico, který byl také naprosto skvělou postavou, jež ty dva tvrdohlavce, dokonale doplňovala.

Zápletka s temnou kletbou, která Mac postihla, mě nadchla a stejně tak všechno, co dělali, aby zabránili jejímu naplnění. Propojení v samotném závěru, kdy se moje romantická duše zase tetelila blahem, bylo jen třešničkou na dortu. A s nadšením teď budu vyhlížet další díl.

Katie46
01.08.2023

Kniha byla skvělá! Zábavná, napětí a zároveň jiskření mezi hlavními postavami bylo fajn. Děj byl zajímavý, překvapivý a zauzlený a mě to neskutečně bavilo. Knihu určitě doporučuju.


Bryel
21.07.2023 5 z 5

"To je všechno? Skončil jsi?"
"Skončil jsem."
"Vždyť jsi nic neudělal."
"Dovolím si nesouhlasit."
"Ani ses nepohnul."
"To nic neznamená."
"Neřekl jsi jediné slovo."
"Zato ty jich říkáš až moc."
Udělala jsem na něj kyselý obličej. Otráveně zamlaskal. "Co přesně sis myslela, že se bude dít? Chtěla jsi obětovat kozu a požádat o pomoc bohy? Cítila by ses pak líp?"
To záleží... Fungovalo by to? "Já nevím, ale rozhodně jsem nečekala, že se jen sjedeš houbičkami a pak budeš deset minut dělat, že něco děláš, i když ve skutečnosti nebudeš dělat vůbec nic."

Parádní kniha plná akce, kterou táhne skvělá dynamika mezi dobře vykreslenými postavami. Spousta vtipu, spousta smůly, pořádný spád!
Jízlivé slovní souboje mezi Mac a Kanem jsem si moc užívala. Kane mě bavil už v první knize a jsem ráda, že tady dostal více prostoru.
Mac čelí následkům za smrt významných čarodějů. Vzhledem k tomu, že svědci událostí buď nemohou z různých důvodů mluvit, nebo jsou mrtví, není její pozice nijak jednoduchá.. A tím její problémy zdaleka nekončí, to by přeci měla příliš velké štěstí :)
Knihu rozhodně doporučuju, bavila mě ještě víc než první díl a těším se na pokračování.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Rod nebes a dechu, Pavouk a další knižní novinky (42. týden)

16.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bez dechu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených25x
v Doporučených5x
v Knihotéce76x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Lusy Adams (p)
česká, 1991
2011  78%Odstíny života
2021  84%Bez duše
2024  85%Soused na zabití
2022  89%Hodnota krve
2022  91%Bez dechu