Batman / Želvy nindža (limitovaná edice) přehled

Batman / Želvy nindža (limitovaná edice) https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/367968/bmid_batman-zelvy-nindza-H93-367968.jpg 4 87 87

Batman / Želvy nindža série

1. díl >

Komisový CROSSOVER ROKU!... NEW YORK. Želvy nindža jsou uprostřed největší bitvy svých životů. Ve stejnou chvíli proti nim stojí děsivý klan Noha se svým vůdcem Trhačem i mimozemské síly generála Kranga - jenže právě tohle měl Krang v plánu. Teď se může jediným posunem v časoprostoru zbavit obou svých největších rivalů najednou... GOTHAM. Jako by neměl temný mstitel Batman už takhle plné ruce práce s ochranou svého města proti Penguinovi, Killer Crocovi, Ra's al Ghulovi a dalším, přichází na scénu nový nepřítel: Trhač a jeho družina nindžů, kteří byli přeneseni do nic netušícího Gothamu a rozpoutali tu hotové peklo. Jejich cílem je technologie, která je může vrátit zpátky domů... Současně se však hodlají s pomocí nejobávanějších Batmanových protivníků zmocnit celého Gothamu... Hrdinové však mají mnoho podob a Temný rytíř nebojuje sám. Své síly spojí s Leonardem, Donatellem, Michelangelem, Raphaelem a mistrem Třískou. Dokážou pak společně Netopýr, Krysa a Želvy porazit nejzběsilejší lotry obou dimenzí?... celý text

Dobrodružné Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Batman/Teenage Mutant Ninja Turtles Volume 1 , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Batman / Želvy nindža (limitovaná edice). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Norri
24.02.2024 4 z 5

Jsem rád, že mě ten komiks nezklamal a naplnil téměř všechna má očekávání. Vůbec se to nebere vážně a je to krásně nahláškované. Docela často jsem se při čtení smál. Co na tom, že příběh je jenom o tom, aby se udělala týmovka. Nikdo příčetný nemůže čekat nic hlubokého od crossoveru Batmana a pubertálních zmutovaných želvích ninjů. Tohle bylo naopak napsané tak, aby to bavilo a potěšilo fanoušky obou světů, a to se povedlo. Trošku rozpolcený jsem ohledně kresby. Některé strany jsou naprosto boží. No a na některých ta kresba vůbec nefunguje, jsou tam špatně proporce a obličeje jsou tak nějak směšné. Naštěstí to dobré převažuje. Celkově mám pocit, že tento komiks dělali všichni zúčastnění s láskou k želvám i Batmanovi. Za zmínku stojí i rozsáhlá galerie obálek na konci knihy.

Loxias
29.03.2023 4 z 5

Vyborny crossover. Zelvy jsou presne v takove forme a nalade jak si je pamatuju. Pocitove dostatecne odlehcene a misty i dostatecne vazne. Kresba super.


Voliarty
05.10.2022 4 z 5

Crossoveri ja rád. Batman patrí medzi moje najobľúbenejšie postavy, o Korytnačích nindžoch mám nejaké informácie, ale nedá sa povedať, že by som bol na nich nejaký expert.

Príbeh je potom jednoduchý, Korytnačky sa dostanú do Gothamu (škoda, že popis vyzradí ako, keď v samotnom komikse sa to dozvieme až niekde v strede) a snažia sa dostať domov, s čím im pomáha Batman. A popritom musia zastaviť Trhača. Zo začiatku som mal pocit urýchlenosti, veľa vecí sa tak nejak stalo, ako keby prvý zošit (kniha obsahuje šesť) potreboval v sebe obsiahnuť toho čo najviac. Ďalšie zošity sa tempo zmiernilo a všetko dostalo svoj priestor. Baví interakcia Alfréd/Batman, ale i Alfréd/Korytnačky (i keď je jej menej, ako by som si prial) a Batman/Korytnačky, hlavne Batman a Raphael. A Trieska slúži ako starý majster, ktorý radí nie len svojím ,,synom". Za to tiež body. Trhač je potom klasicky arogantný zloduch, ktorý nepozná zľutovanie. Mňa bavil.

Čo sa týka Batmanovských záporákov, tak som rád, že si rolu hlavného zloducha opäť neukradol Joker. Je tu a má viac priestoru, ako iní Bat-zloduchovia (teda až na Pengiuna), je ale zatienený Trhačom a Ras al Ghulom (ktorý mi v tejto verzii príde viac zlodušský, než ako ho bežne poznám).

Kresba je fajn, len ten panel, na ktorom Ras al Ghul puli oči, ma bude ešte dlho budiť zo spánku. A akcia nebola až taká pekná, ako by som si prial. Nebola vyložené zlá, možno som len zmlsaný Bondovským komiksom Fantom, ktorý mal dokonalé akčné pasáže.

Batman / Želvy nindža je bežný komiksový crossover. Zoberú sa dve značky a dajú sa dokopy. Je to fajn zábavné čítanie s fajn postavami zabalené vo fajn kresbe. Užil som si to i keď nie som nejaký veľký fanúšik/znalec Korytnačích nindžov.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Batman / Želvy nindža (limitovaná edice) v seznamech

v Přečtených91x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit6x