Batman: Bílý rytíř přehled

Batman: Bílý rytíř https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/448890/bmid_batman-bily-rytir-Q5b-448890.jpg 4 79 79

V tomto komiksu spatříme svět, kde byl nejslavnější zločinný klaun vyléčen ze svého šílenství, a staneme se svědky toho, jak se tento muž, známý nyní jako Jack Napier, pokusí vyléčit město, které kdysi terorizoval. Poté, co se usmíří se svou bývalou partnerkou Harley Quinnovou, uvede do pohybu promyšleně rozehranou kampaň, jež má za cíl zdiskreditovat osobu, kterou vnímá jako hlavního nepřítele Gothamu: Batmana. Napierova křížová výprava odhalí dlouholetou korupční tradici v řadách gothamské policie a promění jeho samého v městského radního a občanského hrdinu. Když se však vynoří stíny minulosti, aby ohrozily jeho dosavadní úspěchy, rozdíl mezi zachráncem a ničitelem začíná mizet – a to jak v Jokerově, tak v Batmanově případě… a s tím mizí i naděje na světlou budoucnost Gothamu. Hvězdný scenárista a kreslíř Sean Murphy stvořil v BATMANOVI: BÍLÉM RYTÍŘI neobyčejnou sondu do duše jednoho z největších komiksových padouchů!... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Batman: White Knight , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Batman: Bílý rytíř. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (20)

RichardWest
11.09.2023 5 z 5

Skvělý komiks! Mám tyto mini příběhy z alternativních realit rád. A tady zahrálo všechno na správnou notu. Příběh, který plyne tak dobře, že jste v půlce knihy, ani nevíte jak, temná kresba, panelování a dospělá témata. Velice dobře odvedená práce a už se nemůžu dočkat pokračování, do kterého se pustím velice brzy.

Atlantis
15.05.2023 4 z 5

Joker zase řádí a Batman toho mám dost. Při první příležitosti nacpe šaškovi plnou pusu podivnými prášky. A Jokerovi přeskočí. Jenže mínus a mínus dá plus a z našeho žolíka je spořádaný Jack Napier. A ten chce lidem ukázat, co je Báťa opravdu zač.
Roztříštěný. Tak by se jednoduše dal popsat Bílý rytíř. Batman se chová jako naprostý poloop. Jokerovi ale docela fandíte. Pak ale udělá jednu pitomost, jen aby od ní za chvíli dal ruce pryč. Batfamily se hádá jak psi. Mr. Freeze je napojený na SS. Vzniká nová postava NeoJokera. Všichni dostanou nová autíčka a skáčí s nimi jako Hotweels... Uf. Není toho nějak moc? Jednotlivě skvělé přísady, které ale spolu neladí.
Všechno se to skvěle čte, na komiks se krásně dívá, ale je takový neučesaný a rozskákaný. Batman mi tady vyloženě drásal nervy, ale Napierovi tu změnu nevěříte. A tak skáčete stejně jako celý komiks, dokud nedohopsáte k závěru. A ten je zase velmi dobrý. Silné 3,5*


dexterman
08.05.2023 5 z 5

Tohle bylo prostě super . Krásně promyšlený příběh řekl bych do nejmenších detailů . Super kresba a opravdu nápaditá myšlenka jak pojmout tento příběh pro dospělejší publikum . Už se těším na druhý díl . Snad se tomuto vyrovná nebo bude lepší .

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (38. týden)

13.09.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Batman: Bílý rytíř v seznamech

v Přečtených91x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Joker DC Comics Batman Harley Quinn DC Black Label

Autorovy další knížky

Sean Murphy (p)
americká, 1980
2020  89%Batman: Bílý rytíř
2022  85%Batman: Prokletí bílého rytíře