Básníci a vražda přehled

Básníci a vražda https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44178/bmid_basnici-a-vrazda-9cD-44178.png 4 145 145

Příběhy soudce Ti série

< 9. díl >

Za časů soudce Ti vyžadoval literární svět staré Číny od svých stoupenců intenzivní studium a téměř bezvýhradnou oddanost: studenti i akademici se uzavírali do samoty archivů a knihoven, aby nasávali moudrost svých předchůdců. Avšak i pod tak vznešenou pokličkou často vřely i méně skvostné příklady lidských emocí, někdy i vražda – jako je tomu v případě studenta Sunga a tanečnice Malé Fénix. Soudce Ti přijíždí na návštěvu okresu Ťin-chua, aby se zúčastnil podzimních slavností, a do klína mu spadnou tyto dva záhadné případy. Klíč k celé záhadě zřejmě tkví v pološílené dívce jménem Šafrán, která sídlí ve Svatyni černé lišky v pustině za městem. Oba případy zřejmě nějak souvisí s případem generála Mo, jenž byl před osmnácti lety popraven za vlastizradu. A všichni podezřelí patří k opravdové literární smetánce: akademik, dvorní básník, mnich a překrásná básnířka. A soudce Ti má pramálo času na vychutnávání slavnosti, protože na její závěr přichází s rozřešením celé záhady a na světlo světa vystoupí otřesné svědectví o tom, co může nastat, když se spolu snoubí básníci a vražda.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Poets and Murder , 1968


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Básníci a vražda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

alabra
04.01.2024 5 z 5

V tomto díle liščí magie, básnictví a historie spiknutí na císařském dvoře doplněna ukázkou osobního života vyšších úředníků - nechtěla bych být osmá žena :).
S knihou se setkávám opakovaně, tentokrát v úžasné audioverzi.

Usire
20.12.2023 5 z 5

Originální, ale lehce přitažené za vlasy. Moc nechápu motivaci hlavních postav, protože to časem stejně muselo jednou prasknout. Vše zpracováno s nádechem filosofie a mystiky.


Marfiel
19.02.2023 5 z 5

Co napsat jiného, než že se jedná opět o pozoruhodný příběh. Propracované charaktery postav, stupňující se napětí, uvěřitelné finále a jako třešnicka na dortu působivě ztvárněné reálie staré Číny (dynastie Tchang).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Básníci a vražda v seznamech

v Přečtených238x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených6x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit2x