Barokní náboženská bratrstva v Čechách přehled

Barokní náboženská bratrstva v Čechách https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75032/barokni-nabozenska-bratrstva-v-cechach-75032.jpg 4 8 8

Náboženská bratrstva patří k dosud málo poznaným fenoménům společenského života barokní doby. Byla projevem pro nás nepochopitelné duchovní exaltovanosti nebo spíše snahou o projevení loajality vůči poměrům? Historik Jiří Mikulec se v této knize pokouší odpovědět na tyto i další otázky.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Barokní náboženská bratrstva v Čechách. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

bookworm
19.07.2012 4 z 5

Kniha podáva výborný prehľad o náboženskom cítení ľudí v období baroka a postupujúcej rekatolizácie. Bratstvá boli v tom čase rozšírenou formou náboženskej angažovanosti ľudí z rôznych vrstiev spoločnosti, ich členmi mohli byť muži i ženy. Aj keď existovali už v stredoveku, práve v čase rekatolizácie si ich silu uvedomila aj sama cirkev. Kniha prístupným spôsobom veľmi prehľadne vysvetľuje vývoj fenoménu bratstiev až po ich úpadok v dôsledku jozefínskych reforiem. Je to špecifická kniha, ktorá zaujme asi pomerne úzky okruh čitateľov, ale koho to zaujíma, môže pochopiť myšlienkový svet ľudí tejto doby.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Barokní náboženská bratrstva v Čechách v seznamech

v Přečtených13x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit1x