Potopa přehled

Potopa
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492848/bmid_potopa-jDj-492848.jpg 4 13 13

Bambusová říše série

1. díl >

Bambusová říše se ocitne v nebezpečí poté, co je zatopena velkou vodou. Podle dávného proroctví mohou rozvrácenou zemi zachránit jen malá pandí trojčata. Podaří se tajemnému tygrovi spojit rozdělené sourozence znovu dohromady, aby společně naplnili svůj osud a zachránili celou Bambusovou říši? Zbrusu nová kniha od autorky série Kočičí válečníci.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Bambook
Originální název:

Creatures of the Flood , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Potopa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

BELLINKA120
16.09.2022 3 z 5

Spoustu lidí říká jak je kniha originální, ale nechci nikoho sklamat protože je to pravý opak.


Snad celá kniha mi přišla hrozně klišé. Každopádně si myslím že pro spoustu lidí to bude rozhodně originálním příběhem, protože knihy podobné této, které jsem četla jsou buď méně známé nebo nikdy nebyli přeloženy do češtiny. I tak jsem to však pojala v tom lepším smyslu a to zábavě. Po chvíli jsem si přestala uvědomovat že je to hrozně podobné příběhům, které jsem již kdysi četla a knihu jsem si zamilovala. Rozhodně musím uznat že bych neváhala s tím si to koupit a nejvíce bych to doporučila lidem co četli Zemi odvážných nebo jsou fanoušky Lvího krále či Kniha džunglí. Myslím si že tenhle příběh je vhodný pro děti 8 - 12 let, protože je velice jednoduše napsaný a ve stylu psaní je doopravdy vidět že je to dělaný spíše pro děti.


Musím se přiznat že tuhle knihu jsem si pořídila jen kvůli hodnocení, protože poslední dobou čtu spíše v angličtině kvůli špatným českým překladům, ale když už to bylo vydáno v té češtině tak proč ne?


Závěr: V závěru i tak dávám pouze čtyři hvězdičky kvůli již zmiňovanému problému "klišé" a sice to není nejlepší kniha od Erin Hunter, ale rozhodně bych ji doporučila koupit, například jako dárek k Vánocům.

Vruznychsvetech
22.06.2022 4 z 5

Tahle kniha spadá rozhodně mezi Middle grade, ale to jí na její originalitě vůbec neubírá, ba možná i naopak. Kniha je protkaná spoustou zajímavých myšlenek, což ve mně chvílemi evokovalo malého prince. Zároveň vám, ale příběh dá odpověď i na to, jak často a čím se pandy stravují. Jako čtenář nedostaneme jenom jeden příběh, ale rovnou tři. Kniha se odehrává ve třech různých dějových linkách, jelikož jsou samozřejmě i tři hlavní postavy, které jsou mimochodem děsně roztomilé! Tři malá pandí trojčátka, která mají zachránit svět. Tři úplně jiné povahové vlastnosti, které ale svým způsobem ukazují to jak je každý z nás jiný. Na konci knihy kromě zodpovězení otázek, najdeme i další pro další díl! Mimo jiné se, ale můžeme těšit i na nějaké to ponaučení, které plyne povětšinou z bajek. Takže za mě pokud hledáte nenáročné čtení anebo knížku pro mladšího příbuzného, která by se mohla líbit napříč generacím je tohle dobrá volba. Rozhodla jsem se pro hodnocení 4 / 5 a doporučení k tomu!


eva3992
11.06.2022 4 z 5

Když Bambusovou říši zasáhne velká voda, je téměř vše zničeno. Pomoci mohou jen vyvolené pandy, které díky zprávám od draka, mohou zemi zachránit. Sledujeme tak dobrodružný příběh plný zvířat, napětí i poučení.

Moje první setkání s autorkou, ovšem u nás doma je velmi oblíbená. Syn začal v devíti letech Zákonem smečky, pokračoval přes Kočičí válečníky. Teď mu je dvanáct a moc se těší na Bambusovou říši a já věřím, že se mu bude líbit.

Kniha je určitě pro děti od devíti let, ale rozhodně po ní můžete sáhnout, i když jste starší. Kromě dobrodružství, které zde pandy zažívají je kniha i smutná, někdy dojemná. I mně slzička ukápla. Nenásilnou formou se tu dozvídáme o pandách vše důležité z jejich života – co a kdy jedí, co mají a nemají rády. A nejen pandy, v příběhu se seznámíme i s jinými druhy zvířat.

Přes pozvolný začátek, kdy nás autorka potřebuje seznámit s novou říší, začíná příběh gradovat a ke konci už je tak napínavý, že nutně potřebujete další díl a chcete vědět, jak to bude pokračovat!

Maličko jsem měla problém s tím, že pand tam bylo někdy až moc a jejich, ač originální, pro mě těžko zapamatovatelná jména (jako Orchidej, Sosna, Jalovec…), mi občas dělala problém. Ale to je pouze malá vada na kráse.

Já u nás doma předávám knížku dalšímu čtenáři a věřím, že i Vám se bude líbit stejně.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Milovat a psát, Mezi psychopaty a další knižní novinky (16. týden)

17.04.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Potopa v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených14x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce41x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Erin Hunter
americká
2006  93%Divoké kočky
2014  85%Mrtvé město
2016  93%Oheň a led
2017  93%Les plný tajemství
2008  83%Ztracený válečník