Prázdné hroby přehled

Prázdné hroby
https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432379/bmid_prazdne-hroby-UH5-432379.jpg 4 52 52

Baltimore série

< 7. díl >

Lord Baltimore a jeho souputníci pohřbívají padlé přátele a přitom se ve vzpomínkách vracejí do své neklidné minulosti. Podaří se jim odhalit původ děsivé Rudé čarodějky dříve, než probudí Rudého krále – jenž je zodpovědný za veškeré zlo světa?

Dobrodružné Horory Komiksy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Baltimore Volume 7: Empty Graves , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Prázdné hroby. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Ronnie68
16.07.2022 4 z 5

Další skvěle pokračování s pěti kapitolami ... Těším se na poslední díl...

Terva
08.06.2022 3 z 5

„Čeká nás boj.
Tak proč
marníme čas
nad prázdnými hroby?“


„I pro vás, až přijde čas, vykopeme hrob“.

Děj přímo navazuje na šestou knihu „Kult Rudého krále“. Tak že opět jsme v roce 1920 a sledujeme životní cestu Henryho Baltimora a jeho „přátel“ na cestě za zničením Rudého krále. Zajímavé je sledovat proměnu lorda Baltimora. „Už v něm nezůstalo nic lidského“ a jde prostě přes mrtvoly. A ty mrtvé pěkně nakreslil Peter Bergting s pomocí barvičky Michelle Madsenové.

Malá ochutnávka:
Pokud budete jediný lidé, kteří po mé smrti uctí mou památku, pak chci, abyste věděli, proč bojuji. A na oplátku bych rád zjistil, proč bojujete vy. Proto bych si rád vyslechl vaše důvody.

Koukal jsem, že poslední dvě knihy v této sérii nemají zas tak nějak moc vysoké hodnocení. Pro mě osobně je tu až moc návratů do minulosti, které zas tak přímo s tímto putováním nesouvisí. Ano, pravda, jedná se o lidi, kteří lorda Baltimora na jeho cestě doprovází, ale upřímně, jsou to jen lidé. Mě spíš zajímalo, jak to celé dopadne. Ale tvůrci to tak nějak uměle neustále oddalují.

Citát: I mrtvý může zemřít podruhé.

Například první dvě kapitoly tohoto příběhu jsou jen o kopání hrobů a vyprávění minulých událostí. Vlastně jde o jakési opakování, které čtenář už dávno zná. Až teprve třetí kapitola přinese nějaký posun, napětí a krev. Ve čtvrté a páté kapitole je to smícháno vše dohromady. Tady. Teče krev a několik návratů do minulosti. Avšak v páté kapitole jsou dvě nesrovnalosti. Jakési nelogické přechody, které mi hlava moc nebrala. Tak že za 50%. Což je zde za tři hvězdy.

Citát: Snad naleznou ve smrti víc klidu, než jim dopřál život.


jarynek
19.09.2021 3 z 5

Tento díl mi přišel trochu nastavovaný a protahující čekání na závěr. Tak jak první půlka nastavila vysokou laťku, tak se druhé části nedaří k tomuto limitu ani přiblížit. Možná mám zbytečě velká ořekávání, ale za mne asi nejslabší díl jinak hodně kvalitní série.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (5)

Už v něm nezůstalo nic lidského.


I pro vás, až přijde čas, vykopeme hrob.


Snad naleznou ve smrti víc klidu, než jim dopřál život.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Prázdné hroby v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených59x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit11x