Až mi zítra budeš chybět přehled

Až mi zítra budeš chybět https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532541/bmid_az-mi-zitra-budes-chybet-65d4e19780fd3.jpg 3 154 154

Thorkild Aske série

1. díl >

"Temný příběh, který nepostrádá syrovost, záhady ani pokřivenou minulost - první kniha s vyšetřovatelem Thorkildem Askem" Thorkild Aske býval elitní policejní důstojník. Pak se ale jeho život obrátil naruby. Nyní je po dvou letech za mřížemi venku a kromě trýznivých vzpomínek ho zdánlivě už nic nečeká. Nebo je to jinak? Když ho o pomoc požádají lidé, kteří by jej měli nenávidět, vydá se na odlehlý ostrov pátrat po jejich zmizelém synovi. Uprostřed drsné severské přírody a uzavřené komunity se musí nejen srovnat sám se sebou, ale obstát i proti zákeřnému nepříteli.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: audiokniha , Plus
Originální název:

Jeg skal savne deg i morgen , 2016


Interpreti: Filip Švarc
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Až mi zítra budeš chybět. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

mila2411
03.11.2023 5 z 5

"Setkáme se v ráji" se mi hrozně moc líbilo, ano čteno ve špatném pořadí. Měl jsem tedy jasnou představu do čeho jdu a: SUPER. Ne úplně známý autor, ale knížka parádní! Čistý SEVER se vším všudy - doporučuji!!!

boxas
02.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Dozvěděla jsem se toho hodně. Třeba že u výslechu jsou nejdůležitější informace a manipulace. Nebo jak se dává klystýr a také např. jak se provádí pitva. (Oboje nedoporučuji číst při konzumaci čehokoliv.)
Ale budiž, tyhle záležitosti k severským detektivkám patří, tak v rozumné míře proč ne.
Co mi skutečně vadilo, to byly vedle zbytečné mystiky naprosté nelogičnosti v ději. Tak třeba: proč se vrah vláčel s tou ženskou mrtvolou pořád tam a zase zpátky? Proč do toho autor neustále tahá tu Freju? A co ta mrtvola, která se zamotá s vrahem do jednoho provazu? Nečetl autor náhodou těsně před tím Moby Dicka? A to jako opravdu se musel Thorkild Aske zakecat (!!!) s vrahem ausgerechnet na dně mořském v potopené lodi? Nemohli si najít na výměnu názorů lepší místo?
Ale nechme toho. Shrnu to asi takto: do kufru na dovolenou k nějakému teplému moři proč ne, ale raději nečekejte něco víc.


baryska0751
13.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Zvláštní věc, ta literatura :) Člověk v jedné knize něco kritizuje a jiné ze stejného důvodu dá plný počet hvězdiček. Vlastně nevím, proč se mi to tak líbilo. Hlavní hrdina je ufňukaná troska, policajti neschopní břídilové, vrah dokonalý, do toho ta duchařina, kterou obvykle nesnáším...
Tak proč je pro mě Thurkild Aske nepochopený zamilovaný sympaťák, kterého jsem si oblíbila v první kapitole a soucítím s jeho bolestí, tedy hlavně tou duševní? A proč mě baví všechny jeho vylomeniny, chechtám se té šíleně vtipné duchařské seanci a ráda bych byla místo jeho sestry v té koupelně? Dokonce ani ten konec, kdy se všechno tutlá, aby nebyl mediální humbuk, chápu a schvaluju. Víte, co by si chudák od novinářů vytrpěl? Tím spíš, kdyby ho i v případě Freiny smrti začali považovat za oběť... Ty trpí vždycky víc, než viníci!
Možná, že by to mohlo souviset s tím, co psal autor předtím, knížky pro děti. Pohádky, dalo by se s přimhouřením obou očí říct. A já pohádky ráda, tak mi asi jeho styl psaní vyhovuje. A nebo je to prostě ve mně. Normálně jsem do do Thorkilda zamilovala. Jako školačka ;)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Až mi zítra budeš chybět v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených189x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených4x
v Knihotéce142x
v Chystám se číst82x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech4x