Auta, vlaky, lodě a letadla přehled

nehodnoceno
Auta, vlaky, lodě a letadla
https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307109/bmid_auta-vlaky-lode-a-lietadla-8tT-307109.jpg 0 0 0

Tato kniha věnovaná dopravě je doslova nabitá nejrůznějšími druhy automobilů, letadel, lodí, motorek, silných náklaďáků, užitkových strojů a rozličných vlaků, jež lidem odedávna umožňovaly cestovat dál, rychleji a bezstarostněji - od městských kol až po vysokorychlostní vlaky. Mnohé z nich ulehčily lidem jejich těžkou práci a přispěly tak svým dílem ke změně jejich života a toho, kde žijí a pracují. Před nástupem věku techniky, který se výrazně projevil právě v oblasti dopravních prostředků, se jen malé procento lidí vydávalo dál než do blízkého okolí svého bydliště a ještě mnohem méně jich cestovalo na dlouhé vzdálenosti, třeba do zámoří. Dnes trvají takové cesty, které dříve zabraly celé týdny, jen pár hodin a cestu kolem světa lze uskutečnit za jediný den. Dopravní trasy spojují navzájem i ta nejodlehlejší místa na Zemi, takže si klidně můžeme koupit zboží z druhého konce světa. Pokroky v dopravě pomohly lidem objevit a osídlit nová místa na Zemi, prozkoumat hlubiny oceánů, a dokonce vyletět do kosmického prostoru a objevovat vesmír.... celý text

Literatura naučná Doprava Encyklopedie
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

Cars, Train, Ships & Planes , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Auta, vlaky, lodě a letadla. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

gabra03
19.03.2021

Velmi pěkně zpracovaná publikace, která je tématiky rozdělená na dopravní prostředky pohybující se po souši, na vodě či ve vzduchu. Mě osobně zaujalo auto - obojživelník, které se během pár desítek sekund promění z "obyčejného" auta na člun.
Je zde krásně vše popsáno tak, že tomu rozumí každý - mladší i starší. A je to velmi pěkný dárek k narozeninám i Vánocům.
Doporučuji!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Auta, vlaky, lodě a letadla v seznamech

v Chystám se číst1x
v Chci si koupit1x