Úsmev ženy přehled

Úsmev ženy https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/258504/mid_usmev-zeny-Zkg-258504.jpg 3 66 66

Aurélie série

1. díl >

Aurélie je mladá majiteľka parížskej reštaurácie a je nešťastná: z ničoho nič ju opustil priateľ. Blúdi Parížom a v malom kníhkupectve objaví román, ktorého prvé vety presne opisujú nielen jej reštauráciu, ale dokonca aj ju samu. Aurélie, očarená knihou, ktorá jej pomohla prekonať smútok z rozchodu, si vezme do hlavy, že musí stretnúť autora a zistiť, odkiaľ ju pozná. Lenže spisovateľ, anglický džentlmen, je čudák a samotár, ako sa Aurélie dozvie od jeho francúzskeho redaktora. Dostať sa k nemu bude, zdá sa, nemožné. Ale Aurélie je ctižiadostivá žena...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Zelený Kocúr
Originální název:

Das Lächeln der Frauen , 2010


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Úsmev ženy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Katy_vKnihách
27.03.2024 4 z 5

Tato kniha možná nenaláká čtenáře ani názvem, ani obálkou (alespoň mě ne), ale kdo už četl alespoň jednu knihu od Nicolase, ví, že by do ní měl jít také. Tak jako všechny jeho příběhy, i tento se četl s neuvěřitelnost lehkostí, opět nechyběli úžasné popisy Paříže, a opět to byl "neokoukaný" příběh. Nicolasovi prominu i to, že píše v žánru romantika, jeho příběhy totiž nejsou žádná klišé. Opět mi tato kniha připravila příjemně strávený čas, a určitě se pustím do druhého dílu.

MoonR
21.05.2023

Je to príjemný a predvídateľný romantický "film". Hoci sa nezameriavam len na jeden žáner, príliš jasné osudové príbehy nie sú úplne "moja šálka kávy", preto nebudem hodnotiť. Prečítala som si to na doporučenie kamarátky, ktorá bola knihou nadšená, lebo práve vtedy potrebovala "pohodovku" a "celkom pekne to zapadá do konceptu začínajúceho sa leta..". Musím priznať, že to bolo lepšie ako som pôvodne čakala, a verím tomu, že ľudia, čo majú väčší prehľad o romantickom žánri budú s týmto príbehom veľmi spokojní. Navyše, ak to ktokoľvek potrebuje, a ako bonus ho to aj poteší, nech plnými dúškami číta a nechá túto rozprávkovú energiu okolo seba plynúť ;) Sadnite si na pláž (do parku, do záhrady, na lavičku, do svojej obľúbenej kaviarne..) a nechajte sa unášať príbehom spolu s drinkom v ruke. Do večera máte "hotovo" :)


bábuška
02.05.2022 3 z 5

Krátký příběh podaný mnoha slovy. Pro mne humoristický román, ale nijak nenadchnul. Čekala jsem od něho víc, bohužel. Jedině popis pařížského prostředí mi připomělo známá místa.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Úsmev ženy v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených82x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených4x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech5x