Astrofyzika pre zaneprázdnených přehled

Astrofyzika pre zaneprázdnených
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405709/bmid_astrofyzika-pre-zaneprazdnenych-XgA-405709.jpg 4 143 143

Kniha o vesmíre od obľúbeného a slávneho astrofyzika. Čo je podstatou času a priestoru? Ako zapadáme do vesmírnej skladačky? A ako vesmír zapadá do nás? Nikto vám neobjasní odpovede na tieto otázky lepšie než uznávaný astrofyzik a úspešný autor Neil deGrasse Tyson. V dnešnej dobe má málokto čas uvažovať nad hádankami ďalekého vesmíru. Tyson sa preto rozhodol priniesť vesmír až k vám - v stručnej a jasnej podobe, okorenenej svojským humorom a rozdelenej do niekoľkých lákavých kapitol, na ktorých si môžete zgustnúť kedykoľvek a kdekoľvek aj počas rušných dní. Kým čakáte na čerstvú kávu, na príchod autobusu, vlaku či lietadla, kniha Astrofyzika pre zaneprázdnených vás nabije vedomosťami a pripraví vás na ďalší mediálny príval informácií o kozme: od Veľkého tresku po čierne diery, od kvarkov po kvantovú mechaniku, od hľadania nových planét až po hľadanie ďalších foriem života vo vesmíre.... celý text

Literatura naučná Vesmír Přírodní vědy
Vydáno: ekniha , Tatran (Bratislava)
Originální název:

Astrophysics for People in a Hurry , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Astrofyzika pre zaneprázdnených. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Dmitrij
28.05.2024 3 z 5

Kniha je, jak už z názvu vyplývá, velice stručná, místy až moc. Pokud se nejedná o vaší první naučnou fyzikálně zaměřenou knihu, pak se pravděpodobně příliš nového nedozvíte. Nicméně jde o krásné shrnutí moderní astrofyziky a pro lidi, kteří se o téma příliš nezajímají, či s ním teprve začínají, představuje dobrou koupi. Tímto kniha plní svůj pravděpodobně zamýšlený účel, neboť se nemá jednat o rozsáhlou učebnici.

memphisz
10.04.2024 4 z 5

Podnětná kniha plná příměrů a faktů z astrofyziky a kosmologie. Jde o populárně-naučné dílo, které ale má jistou odbornou úroveň. Kdo zná Tysona, tak ho to nijak nepřekvapí. Určitě zajímavé čtení, které dokáže nadchnout.


Kurt_Teplice
09.01.2024 5 z 5

Velice čtivá kombinace faktů a úvah zaobírající se ničím menším, než vesmírem samotným a vazbami v něm obsaženými. Doktor Tyson má příjemný smysl pro humor a dar člověka do problematiky vtáhnout a vcelku jednoduše mu ji vysvětlit (narozdíl od jiných předních fyziků). Doporučuji i jeho podcast StarTalk: https://www.youtube.com/@StarTalk, https://www.facebook.com/StarTalk.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (24. týden)

07.06.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Astrofyzika pre zaneprázdnených v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených198x
ve Čtenářské výzvě28x
v Doporučených13x
v Knihotéce90x
v Chystám se číst145x
v Chci si koupit64x
v dalších seznamech4x