Asterix a zlatý srp přehled

Asterix a zlatý srp https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44821/asterixova-dobrodruzstvi-asterix-a-zlaty-srp-44821.jpg 5 209 209

Asterixova dobrodružství série

< 2. díl >

Druidovi Panoramixovi se zlomil zlatý srp, nezbytná to pomůcka při vaření kouzelných lektvarů. Asterix je na vlastní žádost vyslán, spolu s Obelixem, na nákup nového srpu do Lutecie (Paříže). Avšak Amerix, nejlepší to výrobce srpů a Obelixův bratranec, není v Lutecii k nalezení. Asterix záhy pochopí, že Amerix byl unesen a začne pátrání. Pátrání nakonec překvapivě končí u prefekta Lutecie G. Celodastuse, jenž nelegální činností zaháněl nudu.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Le Serpe d´Or , 1962


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asterix a zlatý srp. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Denny456
04.04.2024 4 z 5

Asterix se rozjíždí. Ještě pořád je krsba trochu jiná než jsme zvyklí dále, ale už se cizeluje. A scénář je klasicka. Paráda.

FirstDaw8ID
26.01.2022 5 z 5

Opravdu hodně povedený díl, spousta kvalitních vtípků, latiny tak akorát. Jediné co sráží zážitek je coloring a lettering (a navíc Trubadix je tu Samolibix), to však člověku nezabrání si užít Obelixe, který oddaně nese "malý dárek", velmi znuděného prefekta, pravidelné úniky ze žaláře a spoustu dalších malých, ale vychytaných vtípků (sporťák na silnici, loupežník na stromě...). Rozhodně mě tento díl nezklamal a rád se k němu ještě někdy vrátím.


Gordonlord
12.02.2021 5 z 5

Perfektní Asterix !

Knihu oceníte v dětství i ve stáří. Pro každé věkové kategorie zde autoři připravili spoustu lákadel a vhodných prostředků k pobavení.

Příběh je ve své podstatě dobře vymyšlená detektivka s dobrou pointou, i když zjednodušená pro rychlejší spád comicsu. Téměř v každém okénku je nějaký dobrý slovotvorný nápad, dialogy jsou nápadité, vtipné a je vidět, že si s tím autor vážně vyhrál.

Osobitost postav, nápadů, kresby a atmosféry je maximální a unikátní. Není zde prostor pro vatu ani slepá místa. Klasika comicsových dějin !

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Asterix a zlatý srp v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených282x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených11x
v Knihotéce75x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x