Asterix a cesta kolem Galie přehled

Asterix a cesta kolem Galie https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/240845/bmid_asterix-a-cesta-kolem-galie-240845.jpg 5 169 169

Asterixova dobrodružství série

< 5. díl >

Římanům se stále nedaří dobýt nepoddajnou vesničku Galů, a tak se rozhodnou ji izolovat od okolí pomocí palisády z kůlů. Aby palisádu odstranili, uzavřou Asterix a Obelix s Římany sázku, že objedou celou Galii, aniž by je Římané dokázali zastavit. Během tohoto dobrodružství získá Obelix věrného psího kamaráda Idefixe.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Asterix a cesta kolem Galie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Skallarix
10.03.2023 5 z 5

Zprvu jsem se obával, že díky zápletce bude tento díl postrádat na svém klasickém humoru, či bude o poznání slabší, ale kdepak... Asterix s Obelixem nezklamali ani v nejmenším. Kromě významných míst Galie, kde naši hrdinové shánějí pochoutky kvůli sázce s římským prefektem zde potkáváme také poprvé Idefixe, který je (od této chvíle) nerozlučným psím parťákem této dvojice.

ArkAngel
25.08.2022 3 z 5

Galové se vsadí s Římany, že objedou Galii a přivezou suvenýry na hostinu, aby strhli palisádu kolem jejich vesnice. A během cesty se vlastně točí všechno pořád dokolečka: cesta lodí se promění v motorový člun, objeví se nějaký krajan, nastane zrada a opakovat. Na chvíli se zde opět mihnou piráti a Římani jsou tradičně strašně neschopní.


FirstDaw8ID
29.07.2021 5 z 5

(SPOILER) Líbil se mi tenhle díl? Nejspíš ano. Těžko říct.
Ale teď vážně - Cesta kolem Galie je velmi povedeným a milým dílem, navíc i zeměpisně poznávacím. Všechny vtípky nejsou hned na očích, proto může mít čtenář pocit, že jich není tolik. Což je pro tento díl zřejmě příznačné, podobně schovaný je i Idefix, který se ke známé dvojici zde poprvé přidá a až do poslední stránky putuje s hrdiny bez povšimnutí. U kresby stojím zřejmě na druhé straně barikády, líbila se mi, často je hezky detailní, na nic ošklivé jsem nenarazil. Trochu mě zaskočilo, jak rychle vyeskalovala sázka s Asparágusem, koneckonců si všechny podmínky určil sám Asterix. Celkově příběh hezky ubíhá a přesto, že se vlastně opakuje jeden podobný cyklus - Asterix s Obelixem dorazí do etapového města, brzy musí odrazit Římany, nepřišlo mi to stereotypní (to samé platí o zmiňování tloušťky, tedy pardon, silnější postavy Obelixe) . Líbil se mi i překlad, spousta vtipů funguje skvěle v češtině, někde jsou sice lehce našroubované, ale smysl se neztrácí. Nějaká chybka se také najde, například v jedné části je u prásknutí biče psané "knall". Za mě vcelku velmi povedený díl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Asterix a cesta kolem Galie v seznamech

v Přečtených246x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených11x
v Knihotéce80x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

Asterix Obelix

Autoři knihy

Albert Uderzo
francouzská, 1927 - 2020
René Goscinny
francouzská, 1926 - 1977