Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru přehled

Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269785/bmid_aristoteles-a-dante-odhaluji-zahady-BW0-269785.jpg 4 573 573

Aristoteles a Dante série

1. díl >

Krásně poetický příběh o dospívání a přátelství od uznávaného autora. Dante umí plavat. Aristoteles ne. Dante se umí vyjadřovat a je si jistý sám sebou. Ari hledá správná slova jen stěží a trpí nedostatkem sebedůvěry. Dante se ztrácí v poezii a umění. Ari je naštvaný teenager, který má bratra ve vězení. Dante je všeználek s nezvyklým pohledem na svět. Tihle dva kluci se potkají na koupališti a zdá se, že nemají zhola nic společného. Ale protože jsou oba samotáři, začnou spolu trávit čas a zjistí, že jejich přátelství je opravdu neobyčejné – takové, které změní životy a vydrží navždycky. A díky němu také Ari i Dante zjistí ty nejdůležitější pravdy o sobě samých a o tom, jakými lidmi by se chtěli stát.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (151)

Ibišekk
19.05.2024 5 z 5

Sice tahle knížka zní jako extrémní nuda a obyčejně, ale opravdu mě hrozně překvapila. Čte se to lehce a krásně, příběh není uspěchaný ani moc pomalý, všechno je doslova skvělý. Budu se těšit na přečtení druhého dílu a rozhodně doporučuji všem.

Arisan
09.03.2024 4 z 5

Od této knihy jsem měl vcelku vysoká očekávání, neboť jsem všude slyšel, jak se jedná o jednu z nejlepší YA knih o dospívání dvou kluků, kteří se do sebe zamilují. Kniha je zasazená v USA 80. let 20. století v městečku El Paso u mexických hranic, což dodává atmosféru horkého a suchého léta, která celou knihu doprovází.

Nejenže se knížka zabývá queer láskou, ale ještě řeší i osobní problémy vedlejších postav, zejména se mi líbily ženské postavy, ať již Dantova matka, teta Ophelia či holky z Aristotelovi školy.

Nevím, čím to je, ale od knihy jsem očekával nějaký manuál, či cokoliv, co mě obohatí na osobní úrovni. Což byl z mé strany špatný přístup, jedná se o prostý a nevinný popis vztahu dvou kluků.

Co na knížce velmi oceňuji, že z homosexuality nedělá žádné drama a autor velmi jemně líčí nevinné zamilování kluků, jako by to bylo přirozené a již od počátků věků naprosto samozřejmé. Taková křehká láska se nevidí každý den.

Na závěr:
Kniha určitě má spousty věcí, které čtenáři předá, ale nemůžete čekat, že Vám pomůže vyřešit vaše osobní problémy v životě, i když jsou stejné, jako které zažili Aristoteles a Dante.

Je to totiž a pouze kniha o nich a o tom, jak si k sobě našli lásku.


Bored-Author
10.08.2023 5 z 5

Do této knihy jsem se doslova zamilovala a beru ji do ruky ať už jsem smutná nebo veselá. Příběh je nádherně napsaný a já po celou knihu doufala ať ještě nekončí. Musím se přiznat, že ji beru skoro všude s sebou hlavně na dovolené.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tipy na filmy a seriály podle knižní předlohy

07.04.2024


Citáty z knihy (1)

...měla vždycky spoustu představ, co bych se sebou měl dělat. A to jsem nenáviděl, vzpíral jsem se tomu, nechtěl jsem to od ní přijmout. Nemyslel jsem si, že bylo mou povinností přijímat názory jiných na to, kým jsem a kým bych se měl stát.


Ocenění knihy (1)

2013 - Stonewall Book Award (Children's & Young Adult)


Kniha Aristoteles a Dante odhalují záhady vesmíru v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených692x
ve Čtenářské výzvě117x
v Doporučených108x
v Knihotéce239x
v Chystám se číst392x
v Chci si koupit132x
v dalších seznamech15x