Vládce Arestonu přehled

Vládce Arestonu https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/307632/bmid_vladce-arestonu-WuJ-307632.jpg 4 57 57

Areston série

< 3. díl

Areston přivítal nové poutníky a opět se vydává do hlubin vesmíru. Ovšem mnohé se změnilo – Sršeň a jeho spojenci konečně rozluštili tajemný kód, který by jim měl otevřít přístup do tajemného jádra. S nástupem nových poutníků se ale na palubě Arestonu objevil protivník, který dokázal ovládnout silou i falešným slovem masy a zmocnil se poloviny Arestonu. Zabrání Sršeň tomu, aby se z Arestonu stala neřízená vesmírná střela? Dokáže zabránit kosmické katastrofě? Tady bude muset Sršeň podstoupit nejtěžší boj ze všech!... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vládce Arestonu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Franc
17.12.2023 3 z 5

Asi nejslabší díl z celé série.

Autor jede ve stejných notách. Sršeň stoupá a padá. Pořád dokola, až to začíná být krapet nudné. Ta jeho snaha být neustále Mirek Dušín v baště Bratrstva Kočičí pracky byla někdy až přes čáru a prostě nemohla jít dohromady s prostředím, které autor vytvořil.

Stejně tak řešení některých situací bylo krkolomné a proti všem zákonům logiky.

Ale přesto jsem si sérii oblíbil. Zajímavý námět, prostředí, jehož část tajemství si autor nechal pro sebe, aby mohl více pracovat důvtip čtenářův. Což kvituji a autorovi děkuji.

Bohužel celkový dojem kazí závěr, který mi přišel sešitý horkou jehlou s cílem vše rychle ukončit. Škoda, závěr by si to zasloužilo důstojnější.

ludek.n
13.09.2023 4 z 5

Vězeňský Areston s novými odsouzenci na palubě vstupuje do dalšího cyklu. Závěrečný díl Pecinovského trilogie proti sobě postaví dvě síly, které budou rozhodovat o bytí a nebytí nejen Arestonu, ale i vlastně i celé lidské civilizace. Teror, strach a fanatismus proti demokratickým snahám o zlepšení životních podmínek. Blíží se finále, a tak důraz už není kladen na parametry cesty samotné, ale na to, komu se podaří proniknout do jádra a uskutečnit své záměry. Dramatickými momenty dějová linka rozhodně neskrblí, a tak jsem projel knihou jako nůž máslem. Na druhou stranu jsem nestačil žasnout nad chováním klíčových postav. Nejen že se v některých okamžicích vydají přesně opačným směrem, než je logické, respektive než jim radí instinkty, ale jejich činy jsou dokonce v rozporu s jejich povahovými charakteristikami. Kotrmelce některých zápletek pak doslova bijí do očí svými samoúčelnými východisky. Vládce Arestonu naštěstí není detektivní román, a tak můžeme být shovívaví a užít si základní premisy pádícího, napínavého vyprávění v celé jeho jednoduché kráse.


Schary
18.03.2022 4 z 5

Mě se třetí díl líbil, v podstatě si to udrželo stejnou svižnost příběhu jako předchozí knihy. Proběhl tam i naznak vysvětlení, kdo a nebo co Areston vytvořil. Je fakt že děj byl zase nahoru a dolů v tom, jak se Sršeň na Arestonu prosazoval a byl úspěšný, vytvořil si v tomto díle více osobních vazeb Závěr byl trochu useknutý, ale zas je prostor pro fantazii. Takže celková spokojenost....

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vládce Arestonu v seznamech

v Přečtených77x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených1x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x