Útěk z Arestonu přehled

Útěk z Arestonu
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336854/bmid_utek-z-arestonu-J68-336854.jpg 4 74 74

Areston série

< 2. díl >

Po čtyřech letech na Arestonu je ze Sršně zcela jiný muž. Prošel si peklem vesmírného vězení, zažil zrady i zvůli mocných a nyní je opět nucen začít od začátku. Ovšem zároveň odhalil tajemství, o nichž ví jen málokdo – a i mezi oněmi vyvolenými je on jediný, kdo se nebojí činů. Zatímco Areston dál ovládají fanatičtí inkvizitoři, tajemný Hundertdog pokračuje v krutých vraždách a jednotlivá patra prorůstají podivné zmutované rostliny, Sršeň se pouští do zoufalého boje, na jehož konci září chiméra útěku a svobody...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Útěk z Arestonu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Franc
15.12.2023 4 z 5

Tento díl hodnotím jako povedenější než první.

Paradoxně se ničím výrazněji neliší od prvního, ale je to spíše o přijmutí autorových pravidel.

Areston je stále světem, který si sveřepě hlídá své tajemství. Život v něm není procházkou růžovým sadem, ale Sršeň je mužem, pro kterého pád na dno představuje odrazový můstek na vrchol.

Autor má prostředí vězení zajímavě vymyšleno, ale přijde mi, že občas přešlapuje na místě, a když neví jak dál, pomůže si bez ohledu nato, jestli uvedené kroky mají smysl.

Ale přesto se mi Areston dostal pod kůži a hodlám v tomto krutém světě strávit dalších pár hodin.

ludek.n
13.09.2023 4 z 5

Areston, toto dokonalé vězení, se pohybuje vesmírem po své vytčené dráze a unáší s sebou desetitisíce svých nedobrovolných obyvatel, kteří mají jediný cíl: přežít za každou cenu. Jenom Sršeň Terstegen má větší ambice. Chce Areston dokonale poznat a ovládnout. Druhý díl Pecinovského trilogie začíná poněkud netradičně řadou otázek a odpovědí, a byť je to zajímavý materiál, nepřijde mi tenhle způsob uvedení do děje příliš šťastný. Je to takové laciné, školometské a kontraproduktivní zahájení, které bych jako čtenář úvodního dílu arestonské ságy určitě oželel. Pokud už totiž bylo potřeba připomínat základní fakta, dalo se to udělat daleko sofistikovaněji a hlavně méně upovídaně. Kuriózní pak je, že Útěk z Arestonu k již známým skutečnostem v podstatě nic nového nepřidal. Je nám dáno jen zopakovat si se Sršněm šplhání po hodnotovém žebříčku k metám, kde je možné se něco dozvědět. Než k tomu však může dojít, máme tu konec cyklu a dramatické pokusy o útěk a dosažení svobody. Přestože se nám tedy nenabídne nic moc nového pod sluncem, je to pořád dostatečně zajímavé čtení, aby mělo smysl sáhnout po dalším pokračování.


Luigi1
18.02.2022 3 z 5

No o hodně slabší prvního dílu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Útěk z Arestonu v seznamech

v Přečtených97x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených3x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit3x