Aréna přehled

Aréna
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408838/arenaA3N9vI-AVe-.jpg 4 81 81

Cíle si cení víc než vlastního života. V roce 41 n. l. je město Řím nebezpečným místem. Optio Macro z druhé legie, nedávno vyznamenaný za odvahu na bojišti, se nemůže dočkat, až nechá rušné město za zády. Je rozčarovaný, když ho donutí zůstat v Římě, aby vycvičil Marka Valeria Pavona, mladého gladiátorského rekruta. Přestože nebojácný Pavo bojoval už dříve o svůj život, v gladiátorské aréně je nováčkem. Ale je paličatý a má motivaci. Svého cíle si cení víc než vlastního života – chce pomstít smrt svého otce z rukou gladiátorského šampiona. Bude však vůbec žít tak dlouho, aby se pomsty dočkal?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Arena , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aréna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (21)

Naďa2411
16.01.2023 5 z 5

Pěkně napsaná kniha o gladiátorech, jakým způsobem museli bojovat, o jejich výcviku. Jsou zde popsány jaké byly intriky a jak i politika ovlivnila boje na život a na smrt.

hanzmb
26.11.2022 4 z 5

Kniha, která se tváří jako 0-tý díl Orlů, ale není to tak. Nevím, který "umělec" zadal rok 2000 jako 1. vydání originálu. Přitom tam má název 1. dílu Orlů, kde ten rok 2000 je ok. Ve skutečnosti je tato kniha spojením 5 povídek Barbarian, Challenger, First Sword, Revenge, Champion. Autor je napsal v období 2012-2013. Většinou se také prodávají samostatně jako díly řady Aréna. Např. Němci nabízí samostatně i spojené do 1 knihy (2014). Logicky román nevytvoříte napojením 5 povídek. Proto chápu ty některé pocity čtenářů. Bylo by dobře zavádění nových knih věnovat pořádnou péči. (Už jsem to nechal opravit)


Noname007
04.07.2021 4 z 5

Na knihu jsem narazila v Levných knihách. Jelikož mě historické romány poměrně baví a zasazení děje do starověkého Říma mě velmi zlákalo, dílo jsem si koupila. Celý příběh mě poměrně bavil, v některých částech mi to přišlo hodně drsné, ale to se dalo vzhledem k tématu čekat. Vcelku snadno jsem se začetla. Akorát mi přišlo, že hlavní hrdina Pavo má až moc velké štěstí, ale chápu, že autoři ho autoři nechtěli nechat umřít a nahradit jiným. Určitě si od autorů nějakou další historickou knihu brzy přečtu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Aréna v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených112x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených5x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit13x

Autoři knihy

Simon Scarrow
britská, 1962