Anna Kareninová přehled

Anna Kareninová https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143788/bmid_anna-kareninova-C3G-143788.jpeg 4 2099 2099

Monumentálna epická panoráma spoločenského života v Rusku na začiatku 19. storočia. Hlavná hrdinka Anna Kareninová žije spoločenským životom petrohradskej šľachty, pri istej príležitosti sa osudovo zaľúbi do mladého grófa Vronského, kvôli ktorému opúšťa nielen manžela, ale aj milovaného syna. Opojená láskou nevníma spoločenské odsúdenie. Situáciu chce riešiť rozvodom a legalizáciou nového vzťahu, no jej manžel takéto riešenie rázne odmietne. Anna odchádza s milencom a ich dcérkou do cudziny v úsilí uniknúť ťaživej skutočnosti. Po návrate do Ruska si uvedomuje bezvýchodiskové postavenie a čoraz nástojčivejšie sa jej vynára myšlienka, že jediné riešenie je smrť.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Анна Каренина (Anna Karenina) , 1877


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anna Kareninová. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (326)

Any26
28.04.2024 3 z 5

Takže Anna Karenina...
Na čtení této ruské klasiky jsem se velmi těšila. Každopádně mě ale naopak velmi zklamala, a co hůř uvrhla mě do čtenářské krize.
Ano, linka s Annou a Vronským mě velmi bavila, ale kdykoliv přišel na scénu Levin umírala jsem nudou. Roztahané vyprávění, popisování a filozofování, které by se klidně dalo o půlku zkrátit nebo proškrtat.
Špatný to nebylo, ale nějak extra dobrý taky ne - 3,5

martinaandulka
14.03.2024 5 z 5

Tak jsem si po letech připomněla knihu kde kromě romanntické dramatické linky je román ruských dějin, její povahy a filozofie.Než jsem před lety jsi koupila knihu tak jsem viděla film v hlavní roli ze Sophii Marceau a Sean Beanem, který je za mě nádherně natočený a při čtení jsi vybavuji hlavní postavy.


Politre
06.02.2024 4 z 5

Teď po dočtení se snažím pochopit, co nám Tolstoj chtěl příběhem Anny Kareniny/Levina říci. Snad asi to, že každý jednou umřeme a smysl života je v konání dobra a za tak krásnou myšlenku si kniha vysloužila tu čtvrtou hvězdu, jinak oproti opusu autora -!Vojny a míru, toto dílo dle mého zaostává. Ale psychologie postav je na úrovni a i takové kosení trávy dokáže Tolstoj popsat tak dobře, že vás přenese do parného léta mezi mužiky a doslova cítíte vůni luk a hájů ruské krajiny.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anna Kareninová v seznamech

v Právě čtených114x
v Přečtených3 432x
ve Čtenářské výzvě307x
v Doporučených238x
v Knihotéce1 046x
v Chystám se číst1 387x
v Chci si koupit182x
v dalších seznamech50x