Anička ve městě přehled

Anička ve městě https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480937/bmid_anicka-ve-meste-wuo-480937.jpg 4 120 120

Anička (I. Peroutková) série

< 2. díl >

Na konci prázdnin se Anička s rodiči přestěhovala, do třetí třídy začne chodit v nové škole. Loni bydlela u babičky v malebné vesničce, a tak je to pro Aničku velká změna. A znovu má obavy – jaká bude třída, najde si kamarádku? Co všechno ji ve městě čeká?

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Anička ve městě. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

MarciLiška
28.12.2023 3 z 5

Knihu si dcerka vypůjčila v knihovně. Moc se jí líbila. Při čtení pasáže u mláďátek jsem některé věci přeskočila. Nicméně pak jsme spolu hovořili o tom, co se vlastně přihodilo a jak to vlastně na světě chodí ..... vysvětlení - přiměřeně jejímu věku... Už má nachystán další díl.

chipsik
05.08.2023 5 z 5

Dcerka knížku dostala na konci 1. třídy. O prázdninách ji přečetla za pár dní a je z ní nadšená. Už pořizujeme zbývající díly série a jsme rádi, že našla knížku, která ji tak moc baví.


Hobitka
16.03.2023 5 z 5

Skvělé pokračování Aniččina příběhu. Které se bez problémů dá číst jako první. A myslím že tehdy před lety se mi opravdu do rukou jako první dostal právě díl ve městě. Nicméně četla jsem je oba tolikrát že už ani nevím :)

Příběh je veselý a milý, a přitom se netváří, že v životě je vždycky všechno růžové a podle našich představ. I k těmto, řekněme těžším, pasážím přistupuje autorka citlivě, a srozumitelně je vysvětluje. Nevadily mi tam jako malé čtenářce, a nevadí mi tam ani teď. Naopak jsem přesvědčena o důležitosti probírání těchto témat, a právě s tímto citlivým avšak věcným přístupem.

Opět jsem si s radostí prohlížela krásné ilustrace. A Aniččiny postřehy mě nejednou vedly k zamyšlení :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Anička ve městě v seznamech

v Přečtených209x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených13x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech4x