Angelika a jej láska přehled

Angelika a jej láska
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36084/bmid_angelika-a-jej-laska-5wo-36084.jpg 4 124 124

Angelika série

< 6. díl >

Poitouská vzbúrenkyňa sa uchyľuje nikým nespoznaná do La Rochelle, ale ani toto protestantské mesto nie je jej konečnou zastávkou. Opäť jej životnú dráhu skrížia záujmy kráľa, tentoraz namierené proti bohatým protestantským kupcom v La Rochelle. Opäť sa stáva jediným východiskom útek. S prenasledovanými sa uchyľuje na loď svojho bývalého "pána", ktorý ju kedysi kúpil za tridsaťpäťtisíc piastrov, Rescatora. Po strastiplnej plavbe sprevádzanej mnohými nečakanými konfliktmi sa pred ňou vynára živý prízrak dávno oplakanej milovanej osoby. Aké bude toto také vytúžené stretnutie? Nebudú stratení synovia a muži v Angelikinom živote neprekonateľnou prekážkou opätovného zblíženia?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Angélique et son amour , 1960


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Angelika a jej láska. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Malinali
20.05.2024 5 z 5

Vysvětlilo se mnoho věcí, konečně. Dobrodružná a romantická knížka, jak všichni víme, že Angelika je. Knižní série se mi nakonec líbí mnohem víc než filmová.

Lole
18.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Jako jasně, je to limonadá, někdy přitažená za vlasy, zároveň i hodně realistická. Zároveň v kulisách nebezpečné plavby na moři a podstatě vyhnanství vše zapadá. Já vlastně nevím jaký mám pocity, ale nicméně si říkám že vím, kde jsme získala sympatie k intelektuálům. Asi je pro mě zajímavě popsaný vnitřní boj obou hrdinů. Ani jeden nejsou bezchybní a jsou k sobě vlastně krutí. Ani jeden mi nikdy z nich nepřipadal dokonalý. Vlastně ani nedokážu proč mě po tolika letech tento příběh dostal. Je to převoněné historicko romantické drama, ale který se velmi ráda pustí k srdci a znovu se na chvilku zasním.


girdi
09.09.2021 5 z 5

Ach, mé srdce plesá! To bylo tak boží, že bych si to nejradši přečetla rovnou znova. Jsem moc ráda, že se vysvětlilo mnoho věcí, které mi nedaly spát (kulhání) a vyjasnilo se těch několik nevyřešených záhad (Cantor, Florimond). Rescator je prostě nejhustší a nejšarmantnější chlap, konečně jsem si ho zase mohla užít naplno. Děkuji za všechnu tu romantiku, napětí a šťastné chvíle...Angelika a já s ní jsme to potřebovaly jako sůl :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Angelika a jej láska v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených208x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených9x
v Knihotéce117x
v Chystám se číst11x
v Chci si koupit8x

Autoři knihy

Anne Golon (p)
francouzská, 1921 - 2017
Serge Golon (p)
uzbekistánská, 1903 - 1972