Ami, chlapec z hviezd přehled

Ami, chlapec z hviezd https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400052/mid_ami-chlapec-z-hviezd-5IA-400052.jpg 5 63 63

Ami série

1. díl >

„Nie je ľahké napísať knihu ako trinásťročný. No ja to chcem urobiť, lebo Ami mi povedal, že keď sa s ním chcem znovu stretnúť, mal by som napísať knihu o všetkom, čo som s ním zažil. Vopred ma však varoval, že rozumieť mi budú iba niektorí. Lebo väčšina ľudí verí skôr hrozným a smutným ako krásnym a zázračným veciam. Poradil mi, že keď sa chcem vyhnúť problémom, mám napísať, že som si to všetko len vymyslel... že je to len moja fantázia a nič viac. Počúvnem jeho radu: Tu je môj príbeh alebo, keď chcete, rozprávka.“ Takto začína svoje neuveriteľné rozprávanie Juhoameričan Pedrito. V jeden letný podvečer sedí pri mori na skale a vidí, ako pristáva na hladine UFO. Z lode vystúpi bielovlasý chlapec približne rovnakého veku. Medzi oboma chlapcami sa rozvinie neobvyklý rozhovor a mimozemšťan Ami pozve Pedrita na vesmírnu prechádzku vo svojej lodi. Pedro zažije počas jedinej pozemskej noci nevídané dobrodružstvá a zasvätenie do tajov vesmíru a Zeme v UFO, ktoré nelieta, ale „umiestňuje sa“ nad kontinentmi alebo v galaxiách vzdialených tisícky svetelných rokov od našej Zeme. Spoznáva neznáme vysoko vyvinuté svety, v ktorých obyvatelia radostne vnímajú každý okamih života a riadia sa najvyšším univerzálnym princípom – zákonom nezištnej lásky. Kniha sa už krátko po svojom vydaní stala bestsellerom v celej Južnej Amerike.... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Anch-books
Originální název:

Ami, el niño de las estrellas , 1986


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ami, chlapec z hviezd. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Tamirai
01.08.2023 5 z 5

Tak krásna, nežná a citlivá kniha. Koniec ma dojal. Je to Láska. Láska je všetko čo potrebujeme, čo môžne dávať a príjmať.

V knihe nejde o žiadne náboženstvá, o žiadne zákazy, príkazy či poúčania nie každý ju ocení, ale kto áno, dá mu veľa a minimálne krásny príbeh dvoch chlapcov, ktorí vlastne nie sú len chlapcami, sú dušamk, ktoré sú na svojej životnej ceste.

Jedna je už podstatne staršia a prichádza z inelho sveta, druhá už čo to zažila, ale momentálne je v tele, ktoré je ešte len chlapcom a má život na Zemi len pred sebou.

Krásne rozhovory, ktoré ukazujú mnohé aj čitateľovi pokiaľ si ich pustí do srdca.
.
.
.
.
.
// Ľudská sloboda je posvätná, tak naša, ako aj sloboda ostatných. Každý človek ja vzácny a jeho slobodnú vôľu treba rešpektovať. //

// Videl si nejaký iný druh okrem človeka, ktorý vedie vojnu proti vlastnému druhu? //

// Keby sme nevedeli, čo je zlé, ako by sme si mohli vychutnať niečo dobré? //

// Keď konáme dobro, tak ho aj zakúsime. Keď páchame zlo, nemôžeme očakávať nič pekné. //

// Šťastie je prirodzeným stavom človeka. Keď je myseľ v súlade so životom, prírodou, prítomným okamihom, nuda neexistuje. Existuje len spokojnosť. //

// Veľkosť a malosť ľudských bytostí závisí iba od miery lásky. //

|| Aký je základný zákon vesmíru? ||
|| Láska. ||

Rihatama
22.06.2022 odpad!

Barrios, tzv. "esoterik" s kořeny v zemích se socialistickým zřízením nebo zkušeností s vojenskou juntou od Venezuely po Mexiko. Jižní Amerika je až na výjimky socialistická či marxistická. Měla jsem si dříve ověřit, odkud pochází autor této bůhvíproč opěvované knihy/trilogie, protože jeho revoluční, socialistické postoje se prolínají celou touto knihou pro děti. Jeho Ami, zkrácenina z portugalského (či španělského) amigo, kterého kdosi v internetovém vesmíru nepochopitelně přirovnává k Malému princi, je vlastně dost nepříjemný kluk, který místo lákavé inspirace permanentně poučuje, kritizuje a svému pozemskému příteli Pedrovi se vysmívá. A docela arogantně hlásá nejrůznější blbosti a bludy téměř ve stylu Brave New World.

"Když civilizace dosáhne určitého stupně rozvoje, bytosti přestávají páchat hrůzné věci a zločiny vymizí, protože nikdo si nechce vzájemně škodit. Je mnohem snazší objevit technologii na výrobu bomb než na stavbu mezigalaktických lodí...." nebo "V celém vesmíru existuje pouze jediná dokonalá forma společenského uspořádání, která je schopná zajisti přežití a spokojenost všech. Dosáhne se jí úplně přirozenou cestou ve chvíli, kdy začíná být společnost solidární..." atd. atd.

V představách autora se solidarita zcela znevažuje a mění v imperativ a nárok. Nikdo nesmí nic vlastnit, protože to je projev sobeckého ega. Všichni vlastní všechno. Recyklovaná, zbulvarizovaná Utopia Thomase Morea. Původ autora se tak vyjeví, aniž by člověk musel zkoumat jeho životopis. A je zřejmé, že nejde o žádnou esoteriku neřku-li okultismus, ale politický pamflet cílící na nejvíce zranitelnou a ovlivnitelnou skupinu obyvatelstva. Na děti. Nemám nic proti solidaritě, sama pomáhám, kde mohu, ať doma v Česku, v Africe nebo na Ukrajině. Ale nikdy formou diktátu a bušení se do prsou, že tohle je jediný správný způsob života.

Mé zděšení ještě vzrostlo, když jsem si – sama coby mnohaletý vegetarián – přečetla následující: "Fuj! Vykřikl zhnuseně Ami. Jak můžeš jíst mrtvoly?!" Opravdu něžný a láskyplný způsob, jak dětem vštípit vegetariánské/veganské zvyklosti... Jsem pacifista a vegetarián, jak jsem řekla, taky jsem proti válce nebo přílišnému znečišťování ovzduší. ale tenhle pamflet, ještě lépe propagandistický, ideologický blábol, patří do kamen. Kniha by se měla správně jmenovat Ami, chlapec který spadl z višně. Nebo snad z třešně? Ještě jsem žádnou knihu neoznačila za "odpad", protože tohle si knihy dle mého nezaslouží, ale tady jsem si nemohla pomoci. Nadto nejde o knihu, ale zbeletrizovaný ideologický paskvil.


Allla9
08.05.2022 5 z 5

Krásná a jemná knížka. Je plná lásky a úcty ke všemu na světě a ve vesmíru.
- "Ne všechno, co vypadá ošklivě, je zlé a ne všechno, co je krásné je zase dobré."
- Základem celého vesmíru je láska.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ami, chlapec z hviezd v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených93x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených19x
v Knihotéce17x
v Chystám se číst67x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech2x