Americká tragédie přehled

Americká tragédie https://www.databazeknih.cz/img/books/98_/98726/americka-tragedie-98726.jpg 4 330 330

Americký spisovateľ vytvára príbeh o Clydovi Griffitsovi, mladíkovi snívajúcom svoj americký sen o bohatstve, luxuse a úspechu. Začne si ho plniť v Kansas City, kde pracuje v hoteli, odtiaľ však musí po tragickej autonehode utiecť. V textilnej fabrike, zamestnaný strýkom, sa do neho zaľúbi Roberta. Ani vzťah však Clydea neprivedie k prijatiu zodpovednosti – trvá na potrate po zistení Robertinho tehotenstva. Dôvodom odmietnutia ženy aj dieťaťa je iná žena, ktorú vníma ako záruku lepšej budúcnosti. Sen o veľkom majetku a pohodlí ho zaslepuje natoľko, že sa uchyľuje k plánu Robertu zabiť. Počas člnkovania na jazere Clyde ukončí ich vzťah a po krátkom zápase žena vypadne z člna a utopí sa. Muž je uväznený a postavený pred súd. Aký rozsudok na jeho konci padol vám prezradí až kniha inšpirovaná skutočným príbehom.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Americká tragédie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (63)

Kateřina259
24.05.2024 3 z 5

Trvalo mi několik měsíců se knihou prokousat. Příběh je neskutečně dlouhý, i když má jen okolo 700 stran. První kniha se vlekla, až na konci je nějaká akce a samotné pokračování není nijak převratné. Za mě by se z toho dala udělat pěkná a zajímavá novela. Kniha měla i docela napínavé části, které ovšem trvaly jen chvilku a nastala zase pasáž milionů stránek o nepodstatných věcech, i když to autor uměl podat čtivě, nezměnilo to moje mínění o knize.

kyssling
27.07.2023 5 z 5

Chybělo mě více dialogů, jinak je to takové "nepříjemné" čtení připomínající Zolovy romány, případně podobně vystavěné Hrozny hněvu. Na Clydovi není mnoho vlastností, co by čtenáře přitáhlo, ale v závěru mě ho bylo, přiznávám, skoro až líto. Celkově bezútěšné, ponuré.
Málem bych zapomněl .... Popis společnosti je podle mě úplně jednostranně negativní, včetně spousty postav, kde aby nalézt nějakou pozitivní vlastnost vyžaduje hodinářskou trpělivost.


sajanka
21.07.2023 3 z 5

Nemám moc ráda americké knihy ani filmy, ale tato mě dostala. Byla to síla.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Tajemný cizinec, Dáma z Monsoreau a dalších 44 eknih zdarma ke stažení

25.07.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Americká tragédie v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených453x
ve Čtenářské výzvě25x
v Doporučených51x
v Knihotéce238x
v Chystám se číst251x
v Chci si koupit33x
v dalších seznamech13x