Alice's Adventures in Wonderland / Alenka v kraji divů přehled

Alice's Adventures in Wonderland / Alenka v kraji divů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/151025/alice-s-adventures-in-wonderland-alenka-v-kraji-divu-151025.png 4 71 71

Bilingvní, anglicko-české vydání díla klasika světové literatury určené pro středně pokročilé zájemce o angličtinu. Alenka v kraji divů je dílo anglického matematika a logika Lewise Carrolla, který ji údajně napsal pro malou holčičku Alici Liddellovou. Dílu se dostalo vědecké interpretace a bylo označeno za mimořádné. Sama hlavní postava, neustále ohromená Alenka v bezděčných reakcích na imaginativní svět plný podivuhodných věcí a událostí, Carrollův um logicky svázat absurdum světa v celé šíři a líčená přirozenost i znalost dětského chování, zaručili dílu světové uznání a přerod v klasiku.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Hynek (Alois Hynek)
Originální název:

Alice's Adventures in Wonderland , 1865


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Alice's Adventures in Wonderland / Alenka v kraji divů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Fortuna7
19.07.2023 4 z 5

Četla jsem britské vydání, zakoupené na anglickém zámku Beaulie, v jehož zahradách se autor pro svůj příběh inspiroval. Mnou zakoupená kniha na Databázi (logicky :-)) není, ale toto je počtem stránek mé knize nejblíž :-).
Jsem překvapená, jak moc je kniha odlišná od filmových zpracování, ale vlastně mi to takhle vyhovovalo daleko víc. Alenka je neskutečný bizár a já k tomu tak přistupuji takže jsem spokojená, mám tento příběh ráda, ale chápu, že není pro každého.

Hakate
28.08.2022 2 z 5

Velmi, velmi ujetá pohádka, která rozděluje lidstvo na 3. Části,
Ti co, ji ještě nečetli, ti to co ji milují a ti co ji nesnáší...a Já patřím do té poslední skupiny. :)


Ran
18.11.2021 2 z 5

Styl psaní a vyprávění se mi nelíbil. I když vidím, že je to velmi dobrý příběh a docela svižně se odvíjí. Tempo psaní bylo spíše pomalé. Svět, ve kterém se příběh odehrával byl velmi dobře zpracovaný a nebyl chaotický. Celkově se mi příběh moc nelíbil a vůbec se mi nečetl dobře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Alice's Adventures in Wonderland / Alenka v kraji divů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených105x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených2x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit3x