Deviaty spolok přehled

Deviaty spolok
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/463417/bmid_deviety-spolok-0cH-463417.jpeg 4 439 439

Nenechajte si ujsť novú sériu od autorky fantastickej Griše a Vranej šestky. A pripravte sa na to, že tentoraz Leigh poriadne prekvapí! Niekoho ako Galaxy „Alex" Sternovú by ste medzi prvákmi na Yalovej univerzite nečakali. Nedokončila ani strednú a naplno sa vrhla do sveta randenia s drogovými dílermi a oveľa, oveľa horších vecí. Dvadsaťročná Alex je navyše jedinou preživšou brutálnej viacnásobnej vraždy. Človek by povedal, že jej život sa skončil. Namiesto toho však dostane druhú šancu: začať zdarma navštevovať jednu z najprestížnejších svetových univerzít. V tom musí byť nejaký háčik, no nie? Nová kniha od Leigh Bardugo nás spolu s hlavnou hrdinkou zavedie do sveta tajných školských spolkov a okultných aktivít, kde zlovestné nadprirodzeno číha doslova za každým rohom kampusu.... celý text

Literatura světová Thrillery Fantasy
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Ninth House , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Deviaty spolok. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (128)

Anor505
25.05.2024 5 z 5

Devátý spolek mě příjemně překvapil - nečekala jsem takhle temnou mysteriózní detektivku s nebezpečnou magií a duchařinou. Vyprávění bylo sice pomalejší, ale zase tím dostalo prostředí i postavy hloubku a to já mám ráda.
Hned v prvních kapitolách byl čtenář hozený do děje a musel plavat, i to mám radši než zdlouhavé úvody a seznamování s postavami. Jen mě ze začátku trošku štvalo, jak okatě autorka zadržovala některé informace.
Nevím, jestli si kniha zaslouží plný počet hvězdiček, ale mně prostě sedla. Žánr dark academia je pro mně nový a neokoukaný, některé zvraty byly opravdu nečekané a hlavní hrdinka byla netradiční. Jsem docela zvědavá na druhý díl.

MarianP
24.05.2024 4 z 5

Tak ako viacerí písali, autorka nás hneď hodí do spletitého deja, plného mien, miest, mágie a karty odkrýva až postupne. Kniha ma bavila, ale nebolo to najlepšie fantasy, keďže "komplikovanosť" deja trochu sťažila užívanie si knihy. 2 dejové línie sa ako tak dajú rozlíšiť aj keď tentoraz chýbalo ich prepojenie na záver. Prostredie knihy - univerzita, tajné spolky, mágia boli vykreslené super, celkom mi však nie je jasné, čo z toho bolo hlavnou dejovou líniou knihy. Hoci bol dej spletitý, náročnejší dávam 4 * lebo ma kniha udržala a nenudila...


Thalin
19.04.2024 3 z 5

Devátý spolek mě docela překvapil. Čekala jsem něco jiného než jsou ostatní knihy od téhle autorky (které jsem četla) ale až tak odlišnou četbu ne a to ani podle anotace. Je to dospělejší, surovější a už rozhodně určeno starším čtenářům.
Ale ze začátku jsem měla opravdu problém se začíst. Knížka vás vhodí do děje a nějak se musíte zorientovat a já byla ze začátku vážně docela zmatená co se děje a proč. Do první stovky stran jsem zkrátka lehce nechápala.
Pak se to sice zlepšilo, ale nechytlo mě to tolik, jak jsem očekávala. Asi jsem taky nečekala takovou zápletku a to skákání v čase mi taky trošku vadilo. Alex je fajn hlavní hrdinka, není to žádná uťáplá školačka, ale moc mi to zkrátka nevyvážilo ten děj. A taky by se nic nestalo, a knize by to jen prospělo, kdyby měla tak o sto stran méně. Je to celkem zbytečně natáhnuté. Ale protože mám zároveň půjčený druhý díl a celkem mě zajímá vývoj událostí, tak se do něj pustím. Třeba mě chytne víc.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (41. týden)

04.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2019 - Goodreads Choice Awards (Best Fantasy)


Kniha Deviaty spolok v seznamech

v Právě čtených21x
v Přečtených516x
ve Čtenářské výzvě78x
v Doporučených33x
v Knihotéce356x
v Chystám se číst593x
v Chci si koupit180x
v dalších seznamech12x