Jack a Jill přehled

Jack a Jill https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372589/jack-a-jill-RqJ-372589.jpg 4 214 214

Alex Cross série

< 3. díl >

Někdo zabil jednoho z nejmocnějších mužů amerického Senátu - a celý svět je vzhůru nohama. Někdo zabil malou černou dívku v centru Washingtonu - a zdá se, že to nikoho nezajímá. Jenom policista z oddělení vražd Alex Cross má podezření, že zlo, které udeřilo na obou stranách společenského žebříčku, má stejnou tvář.

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Jack & Jill , 1996


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jack a Jill. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Stanas513
24.12.2021 5 z 5

Dobře vymyšlený příběh, hrůza mě jímá, kdyby to mohla být pravda...

petraj30
11.11.2020 5 z 5

Hodně silný a zajímavý příběh.
Možný Spoiler.
Vím že vraždy i smrt dětí se objevila i v minulých dílech, ale nikdy to na mě nezapůsobilo tolik a tady to na mě nějak dopadlo plnou vahou. Od knih těchto typů se ráda distancuju, ale když to patří do série, nějak to překousnu. Teď jsem narazila na knihu, kde tím dotyčným vrahem dětí je přímo nějaké dítě. Toto pro mě naprosto nechutné téma jsem měla jako referát do psychologie ve škole, sice jsme to probírali jen okrajově, ale i o mi stačilo.
V knize to bylo skvěle popsané, ale toto téma nemám ráda.
Druhý případ byl velmi zajímavý. Celou dobu jsem myslela, že do toho případu nemůže být namočen už nikdo jiný, ale i ti další pachatelé mě moc překvapili. Něco takového jsem nečekala. Ale James Patterson je výborný spisovatel a ten mě dokáže zmást dokonale, tak nevím čemu se divím:-)
Celá série je skvěle promyšlená a propojená. I ve třetím díle je nějaká spojitost s tím prvním, takže rozhodně doporučuji číst postupně za sebou. Moc se mi to líbilo i přes moje nenáviděné téma. Doporučuji.


raffi
24.09.2020 3 z 5

Po nepodarenom začiatku som chcela dať sérii ešte jednu šancu, ale dojem som si nevylepšila. Je vidieť, že preklad obstaral niekto iný o dosť lepšie, aspoň to sa podarilo…
Jediné, z čoho sa mi vlasy brčkaveli – John Sampson oslovuje Crossa ako „zlatíčko“. V angličtine „sugar“ tak čudne nevyznie (ale po vynechanom druhom diele som sa najskôr zľakla, že sa dali tí dvaja dohromady). A po pravde Cross je zlatíčko, chápem, že svojich priaznivcov si nájde, určite k nim nikdy nebudem patriť a ďalšie knihy si odpustím. Nevyhovuje mi ako hlavný hrdina detektívok, pátranie nikdy nie je založené na dôkazoch, ale jeho osobných predikciách. Tým môže dochádzať k neuveriteľným zvratom, ktoré má autor tak rád.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jack a Jill v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených380x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených10x
v Knihotéce180x
v Chystám se číst51x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x