Tanec stínů přehled

Tanec stínů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158647/tanec-stinu-158647.jpg 4 238 238

Alex Craftová série

< 2. díl >

Kdo říká, že mrtví už nic nevyzradí, ten se očividně ještě nesetkal s Alex Craftovou. Alex Craftová strávila měsíc léčbou zranění utržených v boji s čarodějem. Nyní je připravena opět povolávat stíny mrtvých a pomáhat při řešení vražd. Její milostný život se vinou dvou mužů proměnil v jeden velký zmatek. Agent Faeského úřadu pro vyšetřování (FÚV) Falin Andrews zmizel a Death, sám Smrt, se jí vyznal ze svých citů. Alex se proto těší do práce. Ovšem její nový případ se ukáže být větší výzvou, než sama čekala. Policie Alex najme, aby pomohla s vyšetřováním v přírodní rezervaci jižně od města Nekros. Podivné je, že se nenašla těla, jen jejich části. Někde na svobodě se pravděpodobně na svou další oběť chystá sériový vrah a Alex z kusů těl stín nepovolá. Musí se spolehnout na pomoc dávné přítelkyně, aby přišla na to, jak případ vyřešit. Když se však vrhne do vyšetřování, má v patách stvoření zrozené z nejtemnější magie. Někdo velmi mocný si přeje, aby se případ uzavřel – její smrtí. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tanec stínů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

ludek.n
23.01.2023 3 z 5

Majitelka detektivní agentury Mluvčí za mrtvé Alex Craftová se ještě ani nevzpamatovala z posledního případu, a už na ni čeká nové smrtelné nebezpečí. Má- li mu čelit a odvrátit hrozbu, bude muset projít hned několika rovinami bytí a světy, které k ní nebudou jen přátelské, ale budou vyžadovat veškeré její umění, sílu a vědomosti. Kalayna Price se ani na okamžik nevzdaluje modelu, který představila v předchozím díle Čarodějky stínů, jenom snad ještě více zaplétá osnovu příběhu a rozhazuje sítě do větší šířky. Zkoumání různých světů knize přidalo na atraktivnosti, na druhou stranu je to konání trochu samoúčelné, neboť z něho nevyplynou žádné výsledky a vlastně ani neovlivní nic v jádru vyprávění. Hezké navenek, prázdné uvnitř. Podobné je to koneckonců i se vztahy hlavních protagonistů. Klouže se po povrchu a chraň bůh vytáhnout nějaký těžší kalibr. Alex Craftová ovládá mocné magické síly, nechává si je proniknout do poslední vlásečnice těla, poznává je, vnímá je a promýšlí jejich použití, ale když přijde na kontakty s živými tvory, zapíná autoimunitní systém. Soupeření mezi Falinem a Deathem je spíše než ohňostrojem vášní, prskavkou dětské hry „padni, seš mrtvej!“. Sedmihlavá hydra je spíše k smíchu, lépe na tom nejsou ani tři barevní draci. Je tu spousta věcí, které se míjejí účinkem, a tak mi Tanec stínů více než co jiného připomíná pouťovou atrakci.

petulkapeta
30.11.2022 4 z 5

Oh Alex..chapu tě, taky bych nevěděla pro ktereho se rozhodnout i když... no nechme to tak .
Jinak skvěla akce a ne že by tam byla jen jedna. Jak se říká každá akce vyvolá reakci,což u Alex platilo snad několikanásobně.


Nikidree
16.03.2022 3 z 5

Druhý díl je stejný jako první - nemůžu říct, že by mě naprosto uchvátil, ale nejsem ani zklamaná. Vyšetřování mi v tomto díle přišlo trochu napínavější, což bylo fajn. Bohužel stále musím říct, že jsem občas zmatená z magie. Záhrobní magii chápu, chápu i éterii, ale jakmile se to začne všechno slévat dohromady spolu s dalšími rovinami a jednou svou moc použije tak a podruhé onak.. Občas se prostě úplně nechytám.
Taky mi je líto, jak to v tomto díle dopadlo s Deathem, ale chápu to. No, jsem zvědavá, jak se to vyvrbí dál, hlavně co se Faeských dvorů týče.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tanec stínů v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených371x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených19x
v Knihotéce213x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech5x

Autorovy další knížky

Kalayna Price
americká, 1982
2012  83%Čarodějka stínů
2013  88%Vzpomínky stínů
2013  85%Tanec stínů