Tiché moře přehled

Tiché moře https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/164519/bmid_tiche-more-ZJ3-164519.jpg 4 53 53

Akta Oregon série

< 7. díl >

Cusslerovy příběhy o Oregonu, jeho posádce a Korporaci – chytrém, neporazitelném Juanu Cabrillovi a jeho veselé partě houževnatých, důvtipných bojovníků a bojovnic – si mezi čtenáři získaly statisíce fanoušků. I sedmé dobrodružství Oregonu je pozoruhodné. Dne 7. prosince 1941 prozkoumávalo pět bratrů na soukromém ostrůvku nedaleko pobřeží státu Washington šachtu, opředenou tajemstvím a neblaze proslulou tragédiemi s ní spojenými. Objev, který učinili, byl nejen draze zaplacen, ale okamžitě upadl v zapomnění díky událostem, které zachvátily Spojené státy po napadení Pearl Harboru. O desítky let později pátrá Juan Cabrillo se svými lidmi v argentinské džungli po pozůstatcích zříceného satelitu a přitom narazí na stopu, která ho přes propast času dovede zpět k Šachtě pokladů. Malý ostrůvek se stává výchozím bodem pro další výzkum, jenž může Korporaci přinést nejen velké bohatství, ale i smrt. Není totiž jediná, kdo se o dávné tajemství zajímá. Krok za krokem pronikají oba rivalové do minulosti až k pradávné čínské expedici a k prokletí, které přetrvalo pět století. Stanou se i oni jeho obětí, nebo se jim podaří se z něho vymanit a zachránit sebe a možná i celý svět? Druhé vydání. -- zdroj: www.legie.info --... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Silent Sea , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tiché moře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Luigi1
24.09.2023 5 z 5

Opět jsem si krásně počet

Leona333
11.10.2020 4 z 5

Kniha která se ke mě dostala zcela náhodou. A za tu náhodu jsem vážně ráda. Čtivé, dobrodružné, napínavé a i popis míst brilantní... Kniha na kterou se po přečtení hned tak nezapomene.


mi-380
20.09.2020 4 z 5

Moderní verneovka. Docela napínavá, staromilsky popisná, s několika roztomilými podivnostmi. Například když kapitán lodi a zároveň velitel speciálního akčního týmu je nazýván předsedou nebo nezáviděníhodná ďábelská role státu Argentina.
70 % (aktuálně 44 hodnocení s průměrem 87 %).

Parker se díval, jak kosmonaut vstává ze židle. Byl v půli cesty k otevřeným dveřím svého pokoje v odlehlé polární stanici, když se přes práh mihl nějaký stín. Harris se zapotácel dozadu, pak něco uhodilo do webové kamery a výhled to zcela zablokovalo. Několik vteřin se díval. Pak černota na jeho monitoru začala získávat fialový nádech. Jak ubíhal čas, obraz zesvětlal, přešel z barvy tmavých švestek na odstín lilku a nakonec zčervenal.
Chvilku mu trvalo, než si uvědomil, že to, co zasáhlo kameru, byl cákanec krve, který pak stekl z čočky. Parker nedokázal přes krvavou vrstvu rozeznat moc detailů, ale po Billu Harrisovi nebylo ani stopy a mikrofon zachycoval nezaměnitelný ženský jekot.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tiché moře v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených87x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce104x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit6x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

dobrodružství

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Jack Du Brul
americká, 1968