Akciové investice přehled

Akciové investice https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/487169/akciove-investicerDESSD-oLh-.jpg 4 54 54

Investování je jednoduché, ale ne snadné. Tato kniha, která obsahuje řadu konkrétních příkladů z autorovy více než dvacetileté investiční kariéry, vám ho pomůže zvládnout. Investování do akcií je založeno na jednoduchých myšlenkách. Autor s nimi čtenáře seznamuje a vysvětluje, jak je aplikovat v praxi. Naučíte se, jak oceňovat společnost a jak správně pohlížet na pohyby trhu. V knize jsou dále vysvětleny pojmy kruh kompetencí a bezpečnostní polštář a jejich praktické použití. Naučíte se formulovat si vlastní investiční filozofii a vytvořit si vlastní investiční proces. Samostatné kapitoly jsou věnovány riziku, psychologii investora, inflaci a tomu, co je dobrá společnost a jak a kde ji hledat. Druhé rozšířené vydání reaguje na vývoj na finančních trzích v posledních letech a zejména na změny, které si vynutila globální recese spojená s virovou pandemií v roce 2020. Popisuje, jaký vliv má a bude mít na hlavní třídy aktiv prostředí masivního tištění peněz a jak si v tomto novém normálu může počínat běžný investor. Gladišova první kniha Naučte se investovat se stala naprostým bestsellerem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Akciové investice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Skripi
09.11.2023 4 z 5

Aj keď jeho fondu Vltava fund či ako sa to volá sa veľmi nedarí, tak táto kniha ako aj Naučte se investovat je veľmi prínosná a dobrá. Odporúčam všetkým začiatočníkom aj stredne pokročilým investorom.

Sudeda
05.10.2023 4 z 5

Dobrá knížka o světě akcií a investic. Investor může dostat skvělou příručku jak postupovat při analýze jednotlivých společností, tak i psychologickém tlaku na investora samotného při vývoji na trzích. Určitě je však pro budoucí pokročilé investory než však pro klasického investora kupující ETF jenž se tomuto hobby nechce tolik věnovat.


Schonecke69
04.01.2023 5 z 5

Toto 2. Vydání popisuje, jaký vliv má na hlavní třídy aktiv (akcie, dluhopisy,...) prostředí masivního tištění peněz centrálním bankami a jak si v tomto novém normálu můž počínat běžný investor.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Akciové investice v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce35x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

investice akcie

Autorovy další knížky

Daniel Gladiš
česká, 1968
2015  89%Akciové investice
2004  82%Naučte se investovat