Agatha Christie: Životopis přehled

Agatha Christie: Životopis https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/436304/bmid_agatha-christie-zivotopis-ORd-436304.jpg 4 17 17

Jedinečná biografia kráľovnej detektívok čerpajúca z jej súkromných archívov Život a dielo Agathy Christie spracovalo množstvo autorov a sama kráľovná detektívok vydala svoj vlastný životopis, Janet Morganová však dostala ponuku priamo od Agathinej rodiny, aby napísala jej „oficiálnu biografiu“. Vďaka tomu získala exkluzívny prístup k Agathiným zápisníkom, korešpondencii i ďalším písomnostiam a tiež mala príležitosť vyspovedať početných Agathiných príbuzných, priateľov a spolupracovníkov. Výsledkom je obsiahla a dôkladne spracovaná publikácia, ktorá sa opiera predovšetkým o citáty a svedectvá jednak samotnej Agathy Christie, ako aj tých, ktorí k nej mali blízko. Čitateľom tak ponúka nové uhly pohľadu na Agathinu osobnosť, prácu, rodinu, názory, skúsenosti – a možno dokonca aj na jej záhadné a nikdy nevysvetlené jedenásť dní trvajúce zmiznutie...... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Agatha Christie: A Biography , 1984


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Agatha Christie: Životopis. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Sova15
21.07.2022 4 z 5

Agátu Christie mám ráda. Její detektivky jsou balzámem a vysílané příběhy Poirota ráda sleduji. Když jsem uviděla, jak objemná je kniha, trochu jsem se lekla. Ale byla psána čtivé, velmi zajímavě,i když hodně podrobně. V mnohém mě poučila a Agátu mám ještě raději.

marlowe
16.07.2022 4 z 5

Jo, četlo se to moc dobře a byl to příjemně strávený čas. Já s Agathou celý život zápasím a stále se marně snažím pochopit, co na jejích detektivkách ostatní lidé vidí (nejspíš je to nějaká moje genetická úchylka), ale tenhle životopis jsem si přečetl s chutí. Byť, jak zmiňuje třeba Chesterton přede mnou, se druhá polovina podobá spíše odvyprávěné a zajímavostmi okořeněné Agátině bibliografii. Milovníkům Poirota a slečny Marplové určitě doporučuji.


kajzo
23.05.2022 4 z 5

Je to poriadna porcia informácií o živote Agathy. Autorka životopisu si dala záležať, informácie precízne spracovala, číta sa to dobre, nestrácal som sa v tom. Len niekedy som mal tiež pocit, že by tam nemuseli byť viaceré nepodstatné detaily. Bol som zvedavý, ako vznikali jej knihy, kde čerpala inšpiráciu, a toto všetko (samozrejme aj oveľa viac) som sa dozvedel. Sama Agatha Christie napísala svoj životopis, vyšiel aj po slovensky v roku 1986, počkám tak rok a začnem obiehať antikvariáty a pýtať sa na túto knižku.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Agatha Christie: Životopis v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce52x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit15x