Afghánec přehled

Afghánec
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145966/afghanec-145966.jpg 4 457 457

Svět má za sebou newyorské a londýnské atentáty a západní bezpečnostní služby stojí před další teroristickou hrozbou. V počítači vysokého představitele Al-Kajdy jsou nalezeny dva podezřelé textové dokumenty. Objevuje se v nich výraz Al-Isra, odkazující k zázračnému zjevení ze života proroka Mohameda. Odborníci na Korán potvrzují, že může jít o nepředstavitelně ničivý úder. Zpravodajští experti se však brzy ocitnou na mrtvém bodě. Zbývá jediné – pokusit se proniknout přímo mezi vůdce arabských teroristů. Zdánlivě šíleným úkolem je pověřen Mike Martin, plukovník SAS ve výslužbě. Opouští rozestavěný dům, kde chtěl v klidu zestárnout, a vydává se na nejnebezpečnější misi svého života…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Afghan , 2006


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Afghánec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (50)

pablito
21.01.2024 5 z 5

Fakt dobrá knížka. Originální zasazení fikce do kulis skutečného světa. Román tak (alespoň zpočátku) působí jako dokument. Člověk se tak ledacos dozví a přitom je držen v napětí příběhu. Fikané :)

items
25.09.2023 4 z 5

Autor servíruje na každej strane v každej vete neuveriteľné množstvo informácií. Každú chvíľu som bral do ruky mobil, aby som si viac prečítal o udalostiach, ktoré v knihe popisuje; prípadne aby som sa zorientoval v geografii :).
V blízkovýchodnej histórii som sa však trochu strácal, klobúk dolu pred tými, ktorí sa orientujú v tom, kto s kým kedy proti komu a prečo...
Chybička na kráse bola, že nám autor nedal možnosť sa trochu zžiť s hlavným hrdinom.


soupik2012
29.06.2023 4 z 5

Tato kniha se mi těžko hodnotí. Po obsahové stránce jí v podstatě nemám co vytknout. Příběh je zajímavý, až na nějaké drobné detaily docela věrohodně napsaný, ale mám problém se způsobem jakým byla napsána. Zastávám názor, že literatura faktu se musí striktně držet pravdy a nic si nevymýšlet, ani nedomýšlet. A protože je tato kniha tímto způsobem sepsána a já přitom vím, že se jedná o beletrii, hodně mi to při poslechu vadilo. S tímto autorem proto končím, protože on podobným způsobem píše pokaždé. Audiokniha je načtena slušně a načetl ji pan Jan Hyhlík.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Afghánec v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených718x
ve Čtenářské výzvě17x
v Doporučených33x
v Knihotéce246x
v Chystám se číst74x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x