Abecední hrátky se zvířátky přehled

Abecední hrátky se zvířátky https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/309236/mid_abecedni-hratky-se-zviratky-PcR-309236.jpg 4 2 2

Dobrý den, kluci, děvčátka, dnes to nebude pohádka. Zvířátka vás povedou říkankovou abecedou. Písmenka už čekají, těší se na vás potají, že se s nimi seznámíte a že si je oblíbíte. Snad se vám knížka zalíbí – je tam lev, fretka i ryby a spousta dalších zvířátek… Písmeno A je začátek!

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Abecední hrátky se zvířátky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Luciluc
28.04.2024 4 z 5

Knížka čtená dceři. Objevila jsem ji náhodou v knihovně. Každé písmeno má svou básničku o zvířátku, je zde v rámečku uvedena psací i tiskací forma daného malého i velkého písmena. Někdy je vyobrazen i další obrázek věci, jejíž jméno začíná na konkrétní písmeno. Ilustrace jsou hodně barevné (někdy až příliš, občas to na mě působilo rušivě, ale pro děti možná fajn). Na konci knížky je pak dvoustrana, kde jsou nakreslena všechna písmena pohromadě. Dozvěděla jsem se i pár nových věcí, nevěděla jsem, že levhart sněžný je irbis a s pojmenováním řekomyš jsem se zde setkala poprvé. Některé básničky jsou lepší, jiné trochu horší, ale celkově hodnotím kladně.

Líbila se mi básnička na písmenko D:

"S deštníkem drak přišel k nám,
je moc smutný, žije sám.
Prý ho nikdo nemá rád,
moc mu chybí kamarád.

Nebuď smutný, dráčku milý,
já mám také dlouhou chvíli.
Můžeme si spolu hrát,
dračí vtipy povídat."

P.S. chválím, že je uvedeno, že ježek nejí ovoce, i když pak nechápu tu ilustraci ježka s napíchnutým jablkem a hruškou na bodlinách… ilustrátor mohl místo toho nakreslit žížalu, aby to bylo v souladu.

"Ježek přizná bez mučení,
že ovoce pro něj není!
Loví hmyz a žížaly
na své louce u skály."


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Abecední hrátky se zvířátky v seznamech

v Přečtených2x
v Knihotéce2x

Autorovy knížky

2016  70%Abecední hrátky se zvířátky