A taková to byla láska... přehled

A taková to byla láska... https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460719/bmid_a-takova-to-byla-laska-ON3-460719.png 4 203 203

Chloé, matka dvou dětí, kterou právě opustil manžel, tráví pár dní ve venkovském domku se svým tchánem. A kupodivu nejen Chloé, ale i tchán jsou tam proto, aby si lízali rány. Děje se tak prostřednictvím vzájemných rozhovorů, a jelikož Chloé bývá sarkastická a tchán je střídavě bohorovný a rozpačitý, rány se zprvu především jitří. Aby k sobě našli cestu, musí se objevit Mathilde, osudová žena z Hongkongu. Mathilde je už minulostí - ale možná těm dvěma pomůže lépe vykročit do budoucna…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Je ľaimais , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize A taková to byla láska.... Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (38)

DádazPrahy
01.11.2023 3 z 5

Anna Gavalda dokáže ve svých knížkách překvapovat a nabízí nemilosrdný pohled na mnohdy složitě a ne příliš harmonické rodinné vztahy. Obsah a okolnosti rozhovoru mezi snachou a tchánem nechci rozebírat ani komentovat, dovolím si však ocitovat několik myšlenek, které mne zaujaly:
"Za jak dlouho se dá zapomenout vůně člověka, který vás miloval?
A kdy vyprchá ta láska, kterou jste ho milovali vy?"
"Vždycky se mluví o trápení těch, kteří zůstávají, ale jestlipaks už někdy pomyslela na trápení těch, kteří odcházejí?"
"Právě jsem objevil, že je život mnohem veselejší, když je člověk šťastný."
"Takový je život. Jsou lidé odvážní, a pak ti, co se přizpůsobí. A ono je to o tolik méně únavné, přizpůsobit se...."
"Ano, ve svém věku si toho hodně všímám.... Lidí, kteří jsou pořád spolu, protože se v tom zkrátka zapříčili, v téhle nevděčné záležitosti, ve svém titěrném životě bez lesku.... Všechny ty ústupky, všechny ty rozpory..."
"Ty jsi jako otec, stýská se ti po horách.... Po jakých horách? Přece po těch, které jsi nepoznal."
"Všechno se nakonec nějak srovná, když je člověk šťastný, nemyslíš?"
"Život, dokonce i když ho popíráš, i když ho zanedbáváš, i když si ho odmítáš připustit, je silnější než ty. Silnější než všechno ostatní....A kromě toho, kdo vlastně jsme, že se pokládáme za tak důležité?"
Knížku malého formátu jsem si vzala z knihobudky jako příhodné čtení do kabelky při cestě metrem, neměla jsem velká očekávání, ale nelituji, že jsem se s touto knížkou potkala.

Radimka
20.06.2023 3 z 5

Poslouchala jsem na ČRo. Moc mě to neoslovilo. Působilo to jako taková obhajoba nevěry. Tchán si udělal důvěrnici ze svý snachy, kterou stěhuje i s dětmi od svého syna.


R47
16.01.2023 3 z 5

Celkem působivý, realistický popis rozvodu jednoho vztahu pohledem ženy, která byla opuštěná, se brzy zlomí ve zpověď muže, jejího tchána, který před lety stál na podobném rozcestí jako jeho syn. Zatímco ovšem ta „ženská linka“ mě bavila a byla uvěřitelná, těžko se mi chtělo věřit, že by se ta žena vydala na „výlet“ se svým tchánem a ten „starej morous“ by se jí po pár sklenkách vína takhle otevřel. Dialogy, které spolu vedou, neuvěřitelně šustí papírem, což je škoda, protože ten začátek je fakt vtahující. Spíš průměr, na který rychle zapomenete.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha A taková to byla láska... v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených303x
ve Čtenářské výzvě26x
v Doporučených11x
v Knihotéce124x
v Chystám se číst43x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x