633 skvadrona přehled

633 skvadrona
https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57076/bmid_633-skvadrona-SLX-57076.jpg 4 12 12

Román anglického autora, který za 2. světové války sloužil v Královském letectvu, vypráví o osudech jedné jeho bombardovací perutě. Líčí dramatický průběh operace, která probíhala pod názvem Vesuvius a na jejímž úspěchu závisel osud invaze do Evropy. Autor se zaměřil na všední život skvadrony, chlapecké přátelství, okamžiky odpočinku i rychlé válečné lásky, ale hlavně na dramatické chvíle bojů nad norskými fjordy a na příběhy osobní statečnosti členů posádky.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Baroko & Fox
Originální název:

633 Squadron , 1956


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 633 skvadrona. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Filatov
19.10.2016 4 z 5

"Každý, kdo se této akce účastnil, byl vyznamenán." Dočetl jsem se o dalším zajímavém příběhu z druhé světové války a o další zajímavé letecké skvadroně, která během ní působila a musím říct ano toto byli hrdinové, protože šli dobrovolně do akce i přesto, že jim to velení nedoporučilo a i přesto, že věděli, že téměř jistě umřou a také se tak stalo. Způsob vykonání bojového úkolu jsem vůbec nečekal, zkrátka to byl takový netradiční nálet a je velkou škodou, že knížka je v některých místech moc stručná a to mi vadilo hlavně při popisu bojových akcí. Ocenil bych větší podrobnost, ale jinak výborná kniha. Děkuji za další rozšíření obzoru a čest jejich památce.

MayB2
02.02.2015 4 z 5

Zajímavý příběh by si zasloužil lepší kabát. Nakladatelství se vykašlalo na korektury, takže špatná i/y bijí do očí a chybějící interpunkce znesnadňuje pochopení vět.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha 633 skvadrona v seznamech

v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst4x
v dalších seznamech1x