Lidský mozek - 50 myšlenek, které musíte znát přehled

Lidský mozek - 50 myšlenek, které musíte znát https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/223329/bmid_lidsky-mozek-50-myslenek-ktere-musi-223329.jpg 3 12 12

50 myšlenek série

< 7. díl >

Mozek je nejmocnější a nejzáhadnější orgán lidského těla. Obsahuje neuvěřitelných 100 miliard nervových buněk a přenos informace v něm je otázkou asi tisíciny sekundy. Neurobiolog Moheb Costandi čerpá z 50 nejzajímavějších poznatků neurovědy a vysvětluje, jak se tento orgán mění v průběhu růstu a stárnutí. Zpřístupňuje nejnovější poznatky o duševních poruchách, jako jsou demence nebo schizofrenie, a nevyhýbá se ani provokativním otázkám: Liší se mužský mozek od ženského? Mají emoce biologický základ? Může být sledováno, co si lidé myslí? Publikace představuje úvod do mimořádně vzrušujícího vědního oboru o lidském mozku a vychází v edici 50 myšlenek, které musíte znát.... celý text

Literatura naučná Věda
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

The Human Brain - 50 Ideas You Really Need to Know , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lidský mozek - 50 myšlenek, které musíte znát. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Ovecka_Saki
08.08.2023 3 z 5

Špatná kniha to rozhodně není, přišla by mi vhod, než jsem nastupovala na vysokou...nyní se mi to trochu špatně četlo, protože jsem zvyklá na všechno v latině a teď v češtině jsem v tom měla trošku chaos, jak nejsem zvyklá na ty "normální české názvy" :D ale jako základ neurologie fajn.

hu_87
06.09.2018 4 z 5

Různorodá témata, která nastiňují (zejména pro laiky) nejrůznější zajímavosti z oblasti neurologie. Samozřejmě nečekejte nic závratného, u některých kapitol obzvlášť by bylo lepší podat obsáhlejší informace... cílem knihy je ale stručně pojednávat o 50 tématech. V tomto účel kniha splnila.


R.E.M.
31.01.2016

Kaleidoskop zajímavých informací, představujicí mozek nejen z pohledu funkce, struktury, léčby nemocí mozku. Kniha se zabývá i metodami stimulace mozku a zvyšování výkonu, metodami skenování mozku nebo etikou, tzv. neuroetikou. Stává se, že autor představí hypotézu jako ověřenou a pak ji o pár stran popíše jako nevěrohodnou nebo překonanou, to může čtenáře mást. Stejně jako některé odporující si informace (viz funkční magnetická rezonance - fMRI, její význam a budoucnost). V populárněnaučné knize je vždy pozitivem slovníček pojmů a rejstřík. I tady ho najdeme. U některých, autorem zmiňovaných studií mi chyběly bližší informace, jak o samotné studii, tak o době dokončení experimentu, o týmu, který se studií nebo vědeckou prací zabýval.
Většinou mi stačí pětistupňové hodnocení díla, tady ne, pro mě 3,5 hvězdičky (70 %). Nemůžu se rozhodnout, zda se přiklonit ke 3 nebo zaokrouhlit hodnocení na čtyři hvězdy. Tak prozatím nechávám jen komentář.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lidský mozek - 50 myšlenek, které musíte znát v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst12x
v Chci si koupit6x

Štítky knihy

evoluce věda genetika mozek

Autorovy knížky

2014  68%Lidský mozek - 50 myšlenek, které musíte znát