275 osvědčených rad, jak mít poslušného a šťastného psa přehled

275 osvědčených rad, jak mít poslušného a šťastného psa https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/514222/bmid_275-osvedcenych-rad-jak-mit-poslusn-642a72d75e283.jpg 5 1 1

Asi každý páníček si přeje mít po svém boku šťastného a taky alespoň trochu poslušného a vychovaného psa. A proto jsme pro vás již potřetí připravili Knihovničku „275 osvědčených rad, jak mít poslušného a šťastného psa“, jejímž hlavním tématem jsou opět psi. Na jejích stránkách se dozvíte, kdy a jak správně začít štěně socializovat a cvičit, poradíme vám i s náročnějším výcvikem starších psů a nabídneme vám celou řadu aktivit, které vám pomohou upevnit vztah s vaším psem. Nechybí ani kapitoly zaměřené na pejskovo zdraví, péči o jeho srst, a samozřejmě se dozvíte, jak pejska správně krmit. Také vám poradíme s výběrem toho pravého psa právě pro vás. Speciál časopisu: Paní domu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 275 osvědčených rad, jak mít poslušného a šťastného psa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Snoopi
03.04.2023 5 z 5

Také tato "rukověť správného chovatele" je podobná všem ostatním příručkám z nakladatelství RF Hobby. Majitelé psů, ať už zkušení či nezkušení, zde opět najdou nezbytné poučení ohledně svých čtyřnohých miláčků. Prakticky "v kostce" je tu rozebráno vše důležité a podstatné: obecné rady, výběr plemene, jak krmit, zdraví a péče, základní výcvik, zábava se psem.
V knize se řeší i další zajímavé otázky: zda mít či nemít psa v kanceláři, jaké je jeho případné soužití s kočkou, jak si vybrat psa - zda fenu či psa, s papíry či bez nich, které potraviny jsou toxické a nebezpečné, jak předcházet obezitě, jak o něj pečovat ve stáří... a nechybí ani zásady první pomoci. Závěrečná kapitola věnovaná výchově a výcviku psa je doplněna i o informace o psích sportech a nápady na hry a hlavolamy. Velmi vtipné je i roztřídění vhodných psích plemen do kategorií: gaučáci, psi na venkov, sportovci, strašpytlové, dobráci, tvrdohlavci, nejdražší plemena a zapomenutá plemena. Najdeme tu bišonka, baseta, havanského psíka, mopse, bobtaila, českého fouska, několik druhů teriérů, ale i brabantíka, mudi, korejského jindo, patterdale teriéra, tibetskou doga, kai kena a další. Pokud si nejsme s pořízením správného pejska jisti, můžeme si navíc udělat i malý test. Třídění zde uvedené musíme brát s nadsázkou - oficiálně totiž psí plemena řadíme trochu jinak, podle jiných kritérií. Každopádně kniha jako základní vhled do problematiky chovu psů bohatě postačí, nechybí ani bohatá fotodokumentace, také formát je to praktický, takže mohu jen doporučit.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha 275 osvědčených rad, jak mít poslušného a šťastného psa v seznamech

v Přečtených1x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x
v Chci si koupit1x