13: Ach, ta moje fobie, ta moje mánie přehled

13: Ach, ta moje fobie, ta moje mánie https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495757/13-ach-ta-moje-fobie-ta-moje-manie-i4P-495757.jpg 5 20 20

Nejlepší povídky z literární soutěže. V roce 2021 pořádalo naše nakladatelství povídkovou soutěž na téma: Ach, ta moje fobie / ach, ta moje mánie, ta mě jednou zabije. Zúčastnilo se téměř 50 autorů a zde vám nabízíme práce nejlepších z nich. Celkem jsme nakonec do sborníku zařadili, jak název napovídá, 13 povídek. Každý z autorů přistoupil k tématu svým vlastním, osobitým způsobem, takže sbírka je opravdu pestrá. Najdete zde příběhy ze života, sci-fi, spiritismus, detektivku i horor.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 13: Ach, ta moje fobie, ta moje mánie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Dollycz
22.04.2024 4 z 5

Byla jsem oslovena nakladatelstvím @nakladatelstvi_iindruch pro recenzi na knihy.

Nakladatelství pořádalo soutěž o povídky na téma: ach, ta moje fobie, /ach ta moje mánie, ta mě jednou zabije. Zúčastnilo se až 50 autorů a nakonec vybrali 13 povídek. Žádné zkušenosti nemám, četla jsem jej poprvé a z některých jsem měla zimomriavky. Každá povídka je víceméně očíslovaná, podle toho na kolikátém místě se umístila. Určitě gratuluji všem autorům, máte to hezký zpracované a člověk si vždy něco "odnese".Každý do toho dal svoji osobnost a cit.

1- PRÁDELNA
2- LINKA POMOCI
3- PHOBI-FIELD
4- NEJEZTE ŽELVIČKY
5- MARNÝ BOJ
6- SBĚRATELKA
7- SLYŠÍ MĚ NĚKDO?
8- CHYBA SYSTÉMU
9- VICHŘICE
10- O PÁTEROVI, KTERÝ SE STRACHOVAL
11- SPIKNUTÍ
12- IDEÁLNÍ DĚDICTVÍ
13- KOČIČKA A DÍRKA

Všechny byli impozantní, ale nejvíce mi utkvěly v hlavě: linka pomoci - super příběh s prvky nadpřirozena na konci a s Jendou to sehrál dobře.

Marný boj- vtipně podané, jak dokážou být lidé vůči sobě fakt zlý a chovat se hůř, jak ty slípky:D

Vichřice - neskutečný!! Na konci jsem zůstala s otevřenou pusou. Myslím, že bych se ale zachovala podobně, jako Nikola..

Spiknutí - vtipně podaná fobie o které jsem ani nevěděla, že existuje. Ve světě je dost zajímavých fobie evidentně:D

Kočička a dírka - Neskutečné! Zasloužené 1. místo, byla jsem do toho hodně ponořená.Přesně tenhle styl se mi líbí, bylo to propracované a hezky to do sebe zapadalo a závěr bude pro někoho šokující, pro mě tak na půl očekávaný, ale vynikající:)

Určitě si přečtěte, každý si tam najde to svoje, co ho chytí a nepustí:)

4 hvězdičky

PS: moc dekuji za knihy a mám ještě vyhlídnuté, tak třeba v budoucnu při další recenzi

Lejčís
19.02.2023 5 z 5

Povídkám jsem nikdy moc neholdovala, ale poslední dobou vychází sborníky s tak originálnímí náměty, že stojí za to občas po nějakém sáhnout, a tohle je jeden z nich :)
Ty povídky jsou nesmírně různorodé, každá jiná, osobitá, originální jak stylem psaní, tak výběrem žánru či mnohdy i mixu žánrů. Některé jsou temnější, jiné vtipné či záhadné. Logicky vám určité z nich sednou více než jiné podle toho, co máte zrovna rádi, ale co jsem tak procházela recenze, každý má jiné oblíbence, což mě jen utvrzuje v tom, že všechny ty povídky opravdu stojí za přečtení.
Mou top trojku tvoří Spiknutí, Nejezte želvičky a Kočička a dírka, které se mi přesně trefily do vkusu žánrem, osobitým humorem a také správnou dávkou té psychotické stránky věci, jakou jsem od sborníku vzhledem k jeho názvu očekávala.
Mrzí mě, že sbírka není doplněná nějakou předmluvou či doslovem, proč bylo zvoleno zrovna tohle téma. Stejně tak mi trošku vadilo, že povídky nejsou řazeny tak, jak se umístily v soutěži, ale různě na přeskáčku. Jinak však nemám co vytknout :)


Áňa 998
10.12.2022 5 z 5

Neskutečná kniha! Podílelo se na ní několik autorů, každý přispěl povídkou s nějakou fobií, z některých mi běhal mráz po zádech. Je skvělé vidět, že nám "roste" další generace domácích autorů, která se kamarádí s kvalitou :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha 13: Ach, ta moje fobie, ta moje mánie v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených15x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst3x