Ztráty a nálezy

Povídka od: Danny Procházková
Z knihy: Adventní kalendář povídek: Kdysi v zimě


Rychlá jednohubka z Adventního kalendáře povídek. Nalezení ztraceného, nalezení lásky a uspokojení. A hodně zimy a sněhu. Štěstí, že všichni přežili ve zdraví, vč. budky, kterou si člověk v příběhu vážně zamiluje. Oproti jiným pracem není povídka nijak násilná, je to opravdu oddychovka, kterou zhltnete během chvilky. Děj je čtivý, a po přečtení nepálí nezodpovězené otázky. Krom jedné - co bude dál?

Originální název:

Ztráty a nálezy


Rok vydání originálu: 2022

Komentáře (5)

Přidat komentář

JackieDecker
03.08.2023 4 z 5

Povídka se mi líbila. Autorka používá nádherná a neotřelá přirovnání a popisy. Povídka byla nádherně romantická a plná emocí. Místy mi připadala zmatečná, ale bylo to méně než jsem u této autorky zvyklá. Za mě se povídka četla velice příjemně.

Pečenka
13.12.2022 5 z 5

Ztráty a nálezy je povídka, která mě okamžitě vtáhla a začala bavit od prvního slova. Je pravdivá a ze života, nenudila. Během čtení nevznikaly žádné nepříjemné otazníky. Vyprávění je živé.
Moc dobře stylisticky a jazykově napsaný příběh. Líbí se mi i různá přirovnání jako stůl plný jizev nebo ptačí hnízdo v centru hurikánu a také ten výlet do devadesátých let a historická opona. Všechno to spolu sedělo.
Zdařile a přirozeně napsaná romantika mezi dvěma muži, která je místy protkaná humorem.
Přečetla jsem ji jedním dechem. Perfektní.


Widlička
02.12.2022 5 z 5

Parádní povídka, nádherně mě dostala od samého začátku do nálady, a ještě nyní mám díky ní úsměv od ucha k uchu. Vážně nechápu, jak autorka dokáže na pár řádků dostat tolik zábavy a emocí - prostě paráda jako vždy.

L.one
03.11.2022 5 z 5

Skvělé zpracovana Československa povídka. Dialogy na jedničku, postavy sympatické a jejich vztahy, uuu...z toho mě simralo v břiše. Moc příjemná a povedená povidka s neotřelým námětem.

sayurihiji
30.10.2022 5 z 5

U této povídky jsem se hned několikrát nasmála, a koncem jsem byla i dojatá. Postavu Pídi jsem si oblíbila a Daniela zprvu neměla ráda, ale později jsem jim všechny společné chvíle moc přála T^T. Začátek mě hned vtáhl do děje a konec mě i skoro rozbrečel, jak krásný název tato povídka nakonec má. Celou dobu se mi četla moc pěkně a rozhodně na ní budu vzpomínat ještě hodně dlouho. Zkrátka získala si opravdu moje srdce :')).
Ztráty a nálezy se mi libily natolik, že jsem po přečtení chtěla vědět o životech hrdinů víc. Přála jsem si, aby byl příběh delší, protože se mi nechtělo odcházet. Naštěstí jsem měla tu možnost, že jsem si mohla přečíst prodlouženou verzi, kde jsem si celý příběh mohla zažít znovu a dostat i něco víc, za což jsem neskutečně vděčná :')))
Příběh je vtipný, romantický a budu si jej dobře pamatovat...