Zeskutečnění lorda Bríma

Povídka od: Jarmila Kašparová
Z knihy: Žoldnéři fantasie: Na stopě zločinu


Lord Brím opouští svůj hrad i manželku, jejíž jméno si ani nepamatuje, a vydává se za čarodějkou, která ukradla vzácnou knihu z jeho knihovny.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (3)

Přidat komentář

Skallarix
11.07.2022 2 z 5

Lehce snivé, zvláštní, ale něčeho bylo příliš, něčeho jsem zde postrádal.. ...

Jsem zvědavý na další práce autorky.

JackieDecker
05.08.2020 3 z 5

(SPOILER) Nádherně poetická povídka, plná krásných obratů, ale předně nádherné atmosféry. Pravda ale je, že používat originální názvy rostlin a zvířat bez jejich popisu je špatný nápad, protože čtenář je vnímá pak jen jako vymyšlená slova beze smyslu. Což v této povídce opravdu byly, protože v tak malém formátu povídky nelze se věnovat každému stromečku, nebo vymyšlenému broučkovi. Atmosféra ale byla vskutku výjimečná. Škoda jen, že závěr leč se snažil o originalitu, působil ve výsledku poněkud mdle. Z hlavní postavy příběhu se stala vedlejší, přesto si před ní lord Brím připadal skutečně. Příběh skončil, přesto se nerozplynuli. Co přesně je pointou tohoto příběhu? Že postavy žijí i potom co příběh skončí? Zkrátka povídka se krásně četla, ale nebyla zdaleka tak domyslena, jak se pokoušela tvářit.


cori
19.11.2018 2 z 5

Neskutečně nudná povídka plná vymyšlených slov, která postrádala smysl (nenízevci, miracéni, hvězdvědoucí, grysové, zelenovníci, blavuně, oruňky, lísktovky a další). Pointa s vymyšlenou realitou mě tedy moc nenadchla.