Uvádíme

Povídka od: Connie Willis
Z knihy: Darebáci


Lindsay se chystá se svými spolužačkami do kina. Dostat se do promítacího sálu na film Vánoční loupež bude však mnohem těžší, než by se na první pohled zdálo.

Originální název:

Now Showing


Rok vydání originálu: 2014

Komentáře (2)

Přidat komentář

Metla
20.09.2019 3 z 5

No a co, že má Connie Willis asi tak bambilión cen Hugo a Nebula; ty části její práce, které se věnují současnosti/blízké budoucnosti a slouží jako literární ekvivalent těžké boty, kopající do koulí nešvarů konzumní společnosti, mě prostě nebaví. Kritiku chápu, souhlasím s ní a obdivuji, jak to slavná spisovatelka umí se slovy, přesto mé nervy úpěly při sledování puberťaček na návštěvě superhypermultiplexu. Myšlenky dobré, děj o lejnu a plný narážek na filmy (především na ty s okouzlujícími mizery v hlavních rolích).
Pořád k této autorce neumím najít schůdnou cestu, ještě to s ní však nevzdávám. 60%

cori
09.07.2017 4 z 5

Humorná povídka o jedné výpravě do Kinodromu, kde se promítá ve stech sálech najednou a návštěvníci mohou utrácet v bezpočtu obchodech, barů a restauracích, má sympatické hrdiny milovníky starých filmů Lindsay a darebáka Jacka, který byl vyloučen z univerzity. Pátrání po tajemství multiplexu a filmových studií mě neskutečně bavilo. Vtipně zabalená kritika na dnešní konzumní svět a lačnosti po dějově jednoduchých, ale obrazově a trikově opulentních filmech a vysávání peněz z oblblých fanoušků.