Tvůj hlas

Povídka od: * antologie , Rina Vevesi
Z knihy: Na neVěčné časy


Příběh Rebeky a Nikoly, které žijí ve společnosti, kde můžete zaslechnout hlas své spřízněné duše. Jenže žít s vědomím, že jste jedni z mála, kteří ho nikdy nepotkali nebo naopak ztratili, může být ubíjející. Navíc když se blíží nejromantičtější období roku, Vánoce.

Rok vydání originálu: 2024

Komentáře (5)

Přidat komentář

TeaS2015
17.05.2024 5 z 5

Rina je druh vypravěče, který vás vtáhne do děje, omotá atmosférou a nepustí, dokud si nevychutnáte každou jednu scénu, kterou vám postupně v pestrém menu servíruje na stříbrném podnose.
Děj povídky Tvůj hlas je plasticky vykreslený včetně jemných druhů emocí, takže by se čtenář jistě nezlobil, kdyby bylo dílo delší. Například já doufám, že Rinin talent bude jistě schopen zazářit i v dalších dílech, na která se upřímně těším.

B.kaspik
21.03.2024 5 z 5

Tady mě to bavilo od první věty! Správná atmosféra vánoc, a celá ta věc kolem hlasů, mě prostě uchvátila. Tady bych opravdu moc chtěla celou knihu, hlavně vědět jak to bylo dál s Nikolou, to skončilo v nejlepším. Na konci kapala romantika z každé stránky. Jediné minus je, že jsem pak chvíli nemohla dostat Mariah Carey z hlavy.


Bety.Černická
11.03.2024 5 z 5

Tak tahle povídka má to správné kouzlo. Autorka během vyprávění ukazuje pomyslné střípky rozbitého zrcadla a je jen na čtenáři, zda je dostatečně bystrý a dokáže si sestavit celkový obraz. Pokud ano, závěr ho mile pohladí, že je všímavý a přitom dostane ještě malý dárek v podobě překvapení.

Maud22
16.02.2024 5 z 5

Představa, že můžete najít toho pravého/tu pravou podle toho, jestli slyšíte jejich hlas, aniž by na vás mluvil, je lákavá. Leč je to jako s tím, když hledáte někoho pro život, a to že že uslyšíte hlas, ještě neznamená, že je to na celý život. Parádní povídka!

Textařka
15.02.2024 5 z 5

Moc povedená povídka. Hlavní hrdinky si mě obě získaly. Navíc nápad s hlasem, který může slyšet jen spřízněná duše, byl velmi originální. Konec mi přišel malinko hůř uvěřitelný, přesto mi to nevadilo. Klady povídky určitě převládaly, já se začetla a tehdy jsem schopná odpustit i nějakou drobnou nesrovnalost. A to je přesně tento případ!