Pozdravujte Rouz

Povídka od: Meriwether Buchanan (pseudonym)
Z knihy: Žoldnéři fantasie: Na stopě zločinu


Maršal Fergazz M´Douh stopuje nebezpečnou stvůru okryu, která vysává emoce svých obětí. Její poslední oběť ho před smrtí poprosí, aby předal našetřený majetek jeho ženě.

Rok vydání originálu: 2018

Komentáře (3)

Přidat komentář

Skallarix
22.06.2022 2 z 5

Zpočátku mi povídka připadal suchá a hrubá, jako krajina, ve které se odehrává. Hlášky, myšlenkový proud hlavního hrdiny a eskalace začátku děje mě přinutila i obrátit oči v sloup. Ale od chvíle, kdy padne první (a jak se doposud zdá i hlavní) netvor, se začíná "opravdu dít" něco zajímavého. Něco, co mě zaujalo a přece jen vtáhlo i lehce do děje. ...

JackieDecker
25.07.2020 3 z 5

Slušná práce. Povídka má ucelený příběh, bez nějakých protiřečeních si. Fantasy western, proč ne. Vývoj zajímavý, konec naprosto v pořádku. Trochu mi to připomnělo Pistolnika od Stephena Kinga, ale i Hraběte Monte Christo. Neřeknu čím, nemusím spoilerovat v každém komentáři :). Ale bohužel ve mě povídka nezanechává žádný hlubší dojem, což je škoda.


cori
10.11.2018 3 z 5

Variace na western, kdy osamělý hrdina pátrá po zlosynovi, který vysílá na své oběti okrye, a malý chlapec vyhlíží tátu, který odjel před lety z domova kopat drahé kameny do dolů, je celkem dobře rozehraná.