Plášť

Povídka od: Joe Hill (pseudonym)
Z knihy: Bobby Conroy vstává z mrtvých a jiné strašidelné příběhy


Erik vyrůstá bez otce, který zahynul ve Vietnamu. Miluje komiksové superhrdiny a hraje si na ně. Nerozumí si však se starším bratrem, který se mu posmívá nebo ho poučuje. Erik však naštěstí má magický plášť.

Originální název:

The Cape


Rok vydání originálu: 2005

Komentáře (5)

Přidat komentář

MM_Master
25.10.2022 5 z 5

Eric je mladý muž, ktorý sa len tak poflakuje životom. Má však svoj starý plášť. Keď si ho oblečie, tak dokáže lietať.

Lenka.Vílka
14.07.2022 5 z 5

Zde jsem obsahově věděla, do čeho jdu, protože Plášť jsem už četla v Plášťi, ale bylo fajn si to porovnat...a opět jsem se bavila.

Být hrdina je fajn. Byť superhrdina je ještě lepší. Hlavně, když máte plášť, který vám v tom pomůže. Ale ne ve stylu, že dostane pusu na tvář od mamky, ona vám poví, že je kouzelný a vy si postavíte raketu z kartonu. Ne, ne, ne, tenhle je skutečnej a vy nejste žádný maminčiný srdíčko, vyrostl z vás pořádnej zmetek a hajzl.

A jak to asi potom může dopadnout, že?
Skvělý nápad, super zpracování a plášť, který rozhodně pomůže. Ale jenom někomu, ne všem...


MíšaS.
12.06.2022 1 z 5

Tohle byla fakt nuda. Dokonce jsem přeskakovala odstavce...

Metla
16.02.2019 4 z 5

A opět jeden mladý muž na okraji společnosti… Nicméně i flákač a outsider může ovládnout superschopnost, naložit s ní podle svého naturelu. Malinko praštěný motiv mě přiměl přemýšlet, co bych s podobnou dovedností podnikla já.

Ľudevit
14.08.2016 5 z 5

Násilie, napätie, originálny dej a sympatické postavy, u ktorých chápete ich činy a slová. Autor si dáva na čas, aby rozvil postavy správnym, charizmatickým smerom, pretože práve ich charaktery sú hlavným koreňom poviedky a aj, keď som dej poviedky poznal už z komiksu od Ciaramelly, tak ma dokázal Hill zaujať natoľko, že som čítal bez prestávky so zatajeným dychom.

A to dokážu len skvelí spisovatelia kvalitnými literárnymi dielami.