Ohnutá větvička

Povídka od: Joe R. Lansdale
Z knihy: Darebáci


Známá dvojka soukromých detektivů Hap a Leonard se vydávají zachránit Hapovu skoro dceru s pochybnou minulostí.

Originální název:

Bent Twig


Rok vydání originálu: 2014

Komentáře (3)

Přidat komentář

Metla
31.08.2019 4 z 5

Jižanská spravedlnost v podání dvojice nevlastních bratrů (černý a bílý), kteří si s tradičním právem hlavu příliš nelámou. Když se jim někdo znelíbí, teče krev, lámou se kosti a střílí se jako... jako v Texasu. Povídka mi lehce připomněla Connollyho sérii o Charliem Parkerovi (přesněji pasáže o jeho nájemně vražedných kamarádech) a také Kopřivovu "Rychlopalbu", ta mi však přišla mnohem povedenější - svižnější, nápaditější a stylisticky vybroušenější. 70%

cori
04.07.2017 3 z 5

Hrdinové, kteří nejdou pro ránu daleko a nebojí se střílet, se musí brodit špínou drogových dealerů a zkorumpovaných politiků a policajtů. Akční povídka.


vlado0065
22.11.2016 5 z 5

Tak to už hej. Toto je presne ten typ poviedky, ktorú by som v antológii zvanej "Darebáci" očakával.

Rýchly a zaujímavý dej, skvelé postavy konajúce svižne a s pointou, nenormálne zábavné momenty a brutálny koniec. Toto je neskutočne výživná a raw (musel som :-D ) žánrovka (ak máte radi Jacka Reachera, tak si to do poslednej bodky užijete). Neostáva mi nič iné, než si na svojráznu dvojicu postáv Hap Collins a Leonard Pin posvietiť v niektorej zo samostatných kníh.

Poviedku som prečítal cestou z práce v električke a môj potláčaný (a občas aj otvorený) smiech donútil troch ľudí k presunu na iné miesto.