Nejlepší nový horor

Povídka od: Joe Hill (pseudonym)
Z knihy: Bobby Conroy vstává z mrtvých a jiné strašidelné příběhy


Eddie Carrol je editorem sborníku Nejlepší nové horory Ameriky, který vychází pravidelně již 16 let. Je stále těžší nalézt povídku, která by ho zaujala. Když si přečte doručenou povídku Knoflíček, je jí fascinován a snaží se nalézt jejího autora, což však neměl dělat.

Originální název:

Best New Horror


Rok vydání originálu: 2005

Komentáře (7)

Přidat komentář

hungryreader00
15.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Myslím, že v příběhu zmíněná povídka Knoflíček by mě zaujala víc hlavně kvůli psychologii hlavní postavy. Je škoda, že některé části děje byly předvídatelné, což autor docela zachránil otevřeným koncem. Mimo to jsem byla s povídkou spokojená. Dobře se to čte a člověk se cítí být součástí příběhu.

MM_Master
12.10.2022 5 z 5

Literárny agent Eddie Carroll je nadšený poviedkou "Gombíček", ktorá sa ku nemu dostala viac menej náhodou. Rozhodne sa, že vyhľadá jej autora Petera Kilruea. Ich stretnutie však prebehne úplne inak ako by si bol predstavoval v tom najhoršom sne.


Lenka.Vílka
18.07.2022 5 z 5

Jsem divná, protože čtu horory a nechám se tím občas unést? Hned v první povídce sbírky se dozvím, že divná jsem :D ale veverky nezabíjim. Ani lidi. Tak snad zase tak ne. To se čte hned líp ;)

Úplně automaticky jsem si vybavila knihu Kill Creek, kde to "vědomí" působilo o to víc děsivější a vtáhlo do děje. Protože ke konci jsou myšlenky editora naprosto dokonalé. Protože je jedno, kolik máte tréninku, ne pokaždé to naostro vyjde podle vašeho plánu...

Neříkají snad všichni autoři, že pokud chci psát pořádně, musím do toho dát kousek sebe? :O :O :O

MíšaS.
09.06.2022 3 z 5

Nemůžu si pomoci, ale povídka mi nijak zvlášť nezaujala. Předpokládala jsem, že se něco takového stane a zůstala jsem "neuspokojená".

heavy66
26.11.2021 5 z 5

Nevšední zážitek vydavatele při návštěvě u autora hororových povídek! Nechci spoilovat, proto neuvedu, který film Tobe Hoopera mi povídka připomněla. Ale modří už vědí!

Metla
16.02.2019 4 z 5

Být editorem úspěšných hororových antologií neznamená jen nudné pročítání brakových textů, vlastně se taková práce při hledání autora děsivě skvělé povídky může zvrhnout v… horor. Byla jsem zvědavá, kam mě pokroucená fantazie Joe Hilla dovede, snad proto mě očekávaná (leč výborně podaná) pointa neuvedla do extáze. Ale zároveň mě „Nejlepší nový horor“ bavil, fascinoval a nemám k němu skutečné výhrady.

evickakyticka
19.09.2017 2 z 5

Takhle jsem si úvod povídek nepředstavovala. Tato byla vyloženě béčkově nechutná. Snad bude pokračování lepší nebo se bojím, že knihu ani nedočtu...