Nájezdníci

Povídka od: Vladimír Šlechta
Z knihy: Capricorn 70


Oskar a jeho dva dospívající synovci a neteř letí na opuštěné orbitální město Platon, aby získali zásoby a ženy k zajištění rodu.

Rok vydání originálu: 1996

Komentáře (5)

Přidat komentář

Terva
07.04.2023 3 z 5

Tohle byla jedna z povídek v tomto svazku na kterou jsem se těšil. Ale nakonec jsem byl zklamán. Příběh je situován do série Oggerdův svět a ten jsem já zatím nečetl, i když to asi není pro tuto povídku důležité. Jenže ani tak mi to nesedlo. Hlavní hrdinové z Atlantidy jsou jen banda hrdlořezů, kteří jsou neorganizovaní a tak jsem se divil, že vůbec ve vesmíru můžou přežít. Neustálé hádky a neuposlechnutí rozkazů z nich udělalo jen bandu zlodějů. A vyvrcholení příběhu jsem nepobral vůbec. Moc jsem se těšil, ale nakonec jen za průměr.

Citát: Žádné zabíjení, pokud to nebude opravdu nutné.

Gurus
02.05.2022 4 z 5

lepší než jsem čekal, jen ten konec byl divnej...


Adhara
08.04.2020 3 z 5

Trvalo dlhšie, kým som sa začítala. V jednej fáze ma však naozaj chytila a v akčných scénach som pociťovala napätie (čo v celej zbierke inak nie). Príbeh o vesmírnych stroskotancoch, ktorí od kozmickej stanice ku stanici hľadajú posledných preživších na svete, otvára obrovské množstvo tém, psychológie a možných ložísk emócií. Príbeh mal však opäť slabé, nevypointované zakončenie. Chápem, že dôkladné spracovanie týchto tém by bolo na román, ale aj tak mi dejový oblúk pripadal akýsi pokrivený. Napriek tomu jeden z lepších kusov zbierky.

cetriolo
24.10.2018 3 z 5

Tak jako nebylo to špatné, ale ten konec mi moc nesedl...

cori
10.06.2015 4 z 5

Atraktivní lokace opuštěného orbitálního města, sympatičtí hrdinové. Ráda bych si o této rodince přečetla další povídku.